Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

GEKA, TURNAR’ın projesini onayladı

GEKA, TURNAR’ın projesini onayladı
REKLAM ALANI
Ocak 17, 2013 4:04 pm
1.343
A+
A-
DSC 0011 - GEKA, TURNAR’ın projesini onayladı

DALAMAN SANAYİ YOLU ÜZERİ

GEKA, TURNAR’ın projesini onayladı

Güngör ÇOBAN

Dalaman Meyve Üreticiler Birliği tarafından oluşturulan soğuk hava deposu nar ve narenciye,  paketleme tesisi  projesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı  400 bin liralık onay verdi.

Konu ile ilgi  gazetemize bir açıklama yapan TURNAR Dalaman Meyve Üreticileri Birliği başkanı İbrahim Aydınlı ’’Bölgemizin En büyük sorunlarından biri olan  ürün pazarlama sıkıntısının giderilmesi için 4 yıl önce birliğimizi kurmuştuk, ürünlerimizin değerlendirilmesi için tesislere ihtiyaç oldu bunun ise öncelikle arazi sorunu ve para sorununu gidermemiz gerekiyordu, arazi için büyük çalışmalarımız oldu, sonunda dalaman sanayi sitesindeki  5065 metrekare arazi içinde 638 metrekare kapalı alanlı tesisi 7 yıllığına kiraladık hazırladığımız 1000 tonluk soğuk hava deposu, günlük 160 ton işleme kapasiteli tesis projesini hazırlayarak Güney ege kalkınma ajansına sunduk. Projemiz Denizli, Aydın, Muğla ilinde en yüksek puanı alarak  402 bin lira olarak  birliğimize hibe desteği hak edildi. Projemiz 10 ay süreli olup hasad sezonuna yetişecektir, tesislerimiz faliyete geçtiğinde yaklaşık 150 – 200 kişi istihdam edilecektir. Ayrıca birliğimiz 11 – 12 – 13 ocak 2013 tarihlerinde İstanbulda ’’ FRESH TÜRKİYE’’ Yaş sebze fuarına katılmış olup 3 bin ton limon, 2 ton nar ve 1000 ton portakal bağlantısı yapmıştır. Yapılacak olan tesislerimizde bunlar işlenerek  markalı olarak pazarlanıp üreticimize daha fazla kazanç sağlanacaktır, dedi.  

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.