Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Gazeteciler eğitim seminerine katıldı

Gazeteciler  eğitim seminerine katıldı
REKLAM ALANI
Ocak 27, 2015 11:39 am
1.642
A+
A-

Gazeteciler  eğitim seminerine katıldı

eğitim_800x535

Fethiye Gazeteciler Derneği’nin (FGD) organize ettiği eğitim seminerine yoğun katılım oldu. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Likya Salonu’nda düzenlenen seminere sadece Fethiye’deki gazeteciler değil Menteşe, Bodrum, Marmaris, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Seydikemer’deki gazeteciler de katıldı.

 

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş seminerlerin bundan sonrada devam edeceğini söyledi.

FGD Başkanı Osman Baykuş konuşmasında “Fethiye Gazeteciler Derneği’nin kurulma amacı ile ilgili en önemli maddelerinden biriside hizmet içi eğitim konusu idi. Derneğimiz kurulmadan önce bir çok arkadaşımla birlikte İzmir, Denizli, Ankara, Antalya gibi şehirlere giderek eğitim seminerlerine katılmaktaydık. Çünkü; eğitim konusunda yetersiz olduğumuzu düşünüyorduk. Üniversitelerin iletişim fakülteleriyle irtibata geçtik. Bu nedenle derneğimizi kurarken de benim işin içinde olmamın en büyük sebebi eğitim konusuydu. Biraz geç kaldık fakat ilk eğitim seminerimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra eğitim seminerlerine devam edeceğiz. Eğitim seminerimizi hazırlarken Muğla ve diğer ilçelerimizdeki meslektaşlarımızla paylaştık. Bu paylaşımımızda fark ettik ki; eğitim seminerlerine gerçekten çok fazla ihtiyaç varmış. Seydikemer zaten bizden Muğla, Bodrum, Marmaris, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz’den meslektaşlarımız geldi. Katılan tüm arkadaşlarıma ve seminerimize gelip bizleri bilgilendiren hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, hibe fon ve krediler konusunda konuşma yaptı. Füsun Şahin konuşmasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının basın birimini nasıl kurduğunu anlatarak; FTSO tarafından basına verilen öneme değindi.

FGD ile ortak projeler gerçekleştireceklerini söyleyen Füsun Şahin; Fon ve Hibe Krediler ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Geka ve Avrupa Birliğinin teşvik, hibe ve fonlarla ilgili bilgi veren Füsun Şahin Şubat ayı içersinde proje teklif çağrılarının başlayacağını ifade etti. Proje teklif çağrısı olmadan  teşvik, hibe ve fonlarla ilgili müracaatın yapılamayacağını söyleyen Füsun Şahin Fethiye Gazeteciler Derneği ile ilgili eğitim ve teknik teçhizat konularında projeler geliştirilebileceğini söyledi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, BİK Genel Kurul üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı; habercilik ve sayfa düzeni ile ilgili, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer’de fotoğraf çekim teknikleri hakkında bir sunum gerçekleştirdiler.

Türkiye’de en önemli iletişim fakültesinin bulunduğu, 2 binin üzerinde gazeteci mezun eden Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, BİK Genel Kurul üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı hazırlanmakta olan Yeni Basın İş Yasası’nın getireceği haklar ile ilgili bilgiler verdi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer’de; Dijital Fotoğraf Makinelerinde kullanım tekniklerini anlattı.

-Seminer sertifika töreni ile sona erdi

Seminerin sonunda katılımcılara Fethiye Gazeteciler Derneği tarafından sertifika verildi. Sertifika törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Muğla İl Müdürü Cavit Okur katıldı.

Cavit Okur konuşmasında, Fethiye ve bölgedeki gazete ve gazetecilere imkanları dahilinde her tür desteği vermeye hazır olduklarını, özellikle bundan sonra eğitim talep edildiği takdirde eğitim seminerlerini birlikte yapmak istediklerini söyledi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, Fethiye’deki basının güçlü olduğunun altını çizerek başarılarından dolayı Fethiye Gazeteciler Derneği yönetimini kutladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.