Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Ekim 10, 2017 8:31 am | Son Güncellenme: Ekim 10, 2017 8:34 am
1.422
A+
A-

EYP elinde patladı


Köyceğiz’de hazırladığı el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu PKK’lı terörist öldü.

1 -

Alınan bilgiye göre, Toparlar mahallesi Şelale mevkisindeki ormanlık arazide 5 gün önce 5 teröristi ölü ele geçiren güvenlik güçlerinin kaçan 2 teröristi arama faaliyeti sürdürdüğü sırada, Çayiçi mahallesinde patlama olduğu ihbarı geldi. Jandarma ekipleri, evin bahçesinde parçalanmış halde bir cesetle karşılaştı. Bahçedeki incelemesini sürdüren güvenlik güçleri, olayla 5 gün önce kaçan 2 teröristin bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

-Patlama sesi duyuldu

as -

Olayı anlatan mahalle sakinleri öğle saatlerinde bahçeden büyük bir gürültüyle patlama sesi geldiğini, tüp patlaması zannettiklerini söylediler. Bir süre sonra patlama sesinin duyulduğu bahçeye giden bir vatandaş yerde parçalanmış halde cesetle karşılaştı, durumu jandarmaya bildirdi. Patlamanın olduğu mahallede geniş önlem alan güvenlik güçleri bölgeyi dron ile havadan görüntüledi.

Teröristin yakınında bulunan bir şüpheli paket ise bomba imha ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Yaklaşık 4 saat süren incelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

-Hücre evi haberine tepki

4 -

Diğer taraftan çatışma çıktı, el bombasıyla kendisini patlattı, hücre evi gibi gerçeği yansıtmayan haberlere tepki geldi.

Mahallede herhangi bir çatışmanın yaşanmadığını anlatan vatandaşlar, “bu ev yıllardır burada oturan ve çevrede tanınan bir kişiye ait. Burası hücre evi değil, olay evde değil bahçede yaşandı. Burayı hücre evi gibi göstererek haber yapmak çok yanlış” diye tepki gösterdiler.

-1 gün önce çevrede görüldü

Olaydan 1 gün önce çevrede dolaşan şüpheli bir kişinin olduğunu ve güvenlik güçlerine bilgi verdiğini anlatan görgü tanığı, “mezarlık çevresinde dolaşan bir kişiyi şüpheli hareketlerinden dolayı güvenlik güçlerine bildirmiştim. Arandı ama bulunamadı. Patlamanın ardından teşhis için beni çağırdılar. Ölen kişinin kıyafetlerinden tanıdım. Daha önce karşılaştığım ve güvenlik güçlerinin aradığı kişi” dedi.

-Operasyonlar devam ediyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 4 Ekim’de yapılan yol kontrolünde 4 terörist ve 3 iş birlikçisi yakalanmış, bir gün sonra da Köyceğiz Toparlar mahallesi Şelale mevkisindeki ormanlık alanda 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, kaçan 2 terör örgütü üyesini yakalamak için bölgede operasyon başlatılmıştı.

Köyceğiz ve çevresinde operasyonlar devam ediyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.