Dolar 32,5262
Euro 34,7427
Altın 2.488,30
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Erken Hasat Fiyatları Düşürüyor

Erken Hasat Fiyatları Düşürüyor
REKLAM ALANI
Ağustos 26, 2014 11:41 am
1.357
A+
A-

Erken Hasat Fiyatları Düşürüyor

Ortaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Üreticileri fiyat istikrarını yakalamak ve sürdürmek, ürünlerin kalitesi ve dalında kalmaması için, zamanında hasat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Ortaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından limon bahçelerinde yapılan kontrollerde ürünlerin henüz hasat olgunluğuna gelmediği belirlendi.
-30 bin ton ihracat
Ortaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üreticilere erken hasat konusunda yapılan açıklama şöyle;
“Bilindiği üzere ilçemizde geniş bir alanda narenciye tarımı yapılmaktadır. En önemli kısmınıdaenterdonat limonlar oluşturmaktadır. Üretilen limonlar ilçemizden başta Rusya olmak üzere, avrupa ülkelerine gönderilmektedir. Geçen yıl ilçemizden 30.000 ton civarında limon ihracatı yapılmıştır. Yaptığımız ihracattan fazla  limonda toplanarak başka illerde işlenerek tüketilmekte ve ihracatı yapılmaktadır. Bundan dolayı bölgemiz limon üretiminde ülkemiz için çok önemli bir yere sahiptir”
-Erken hasat fiyatları düşürüyor
“Özellikle  son yıllarda yaz aylarında,  limon fiyatlarında oluşan yükselme nedeniyle limonlar erken hasat edilmektedir. Olgunlaşmadan hasat edilen limonlarda meyve tam sulanmadığı için tüketime uygun değildir. Bu nedenle yurt dışından ürünler geri dönmekte, bunun sonrasında limon fiyatları aşırı miktarda düşmektedir. Çiftçilerimiz ve firmalar zarara uğramakta,  hatta limonlar dalında kalmaktadır”
-Limon hasat olgunluğuna ulaşmadı
“Bölgemizde ağırlıklı olarak enterdonat limon çeşidi yetiştirilmektedir. Geçmiş yıllara baktığımızda enterdonat limonun,  kesim ve ihraç tarihlerine eylül ayının ortalarından sonra izin verilmektedir. Bu nedenle hasat için bu tarihi beklemek gerekmektedir. İlçe müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından limon bahçeleri kontrol edilmiş olup, ürünlerimizin henüz hasat olgunluğuna gelmediği görülmüştür”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.