Dolar 32,5021
Euro 34,5289
Altın 2.495,53
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 14°C
Cts 18°C

Ekmek’te haksız rekabet

Ekmek’te haksız rekabet
REKLAM ALANI
Ocak 28, 2015 11:16 am
1.510
A+
A-

Ekmek’te haksız rekabet

HÜSAMETTİN KARAŞAHİN A (1)

Ortaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Karaşahin:

 

“Fırıncılarımızın fiyattan çok kaliteyle rekabetten yana olmalarını bekliyoruz”

Ortaca’da fırıncıların rekabet ederek ekmek fiyatlarını yarı yarıya düşürdü. Bir süredir marketlerde,  1 liradan satılan ekmek fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı 50 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor.

-Kaliteden, işçilikten ödün verildiği ortada

Ortaca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Hüsamettin Karaşahin, odaların belirlediği fiyatın altında ekmek satmanın “haksız rekabet” olduğunu söyledi.

Karaşahin, ilçedeki fırın işletmeleri arasında son günlerde yoğun bir fiyat rekabeti yaşandığını belirterek, bunun sonucunda zararına satış ve kaliteden ödün verilmeye başladığını ifade etti.

Karaşahin, Fiyatların fırın işletmelerinin talepleri doğrultusunda görüşülerek bağlı bulundukları odalar tarafından yapılan istişarelerle belirlendiğini dile getirdi.

Karaşahin, “son 1 aydır ekmek fiyatlarında çok büyük iniş-çıkışlar var. Rekabet ediyoruz diyen fırınların hangi gün kaç liraya ekmek sattıkları belli olmuyor. Vatandaş sabah ekmek almaya gittiğinde 1lira, 75 kuruş ve 50 kuruş gibi ekmek fiyatlarını dolaplarda görüyorlar. Yüzde 50, yüzde 25 gibi indirimler yapılıyor. Bunu neye göre yapıyorlar belli değil. Kaliteden, işçilikten ödün verildiği ortada. Fırıncılarımızın fiyattan çok kaliteyle rekabetten yana olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının vatandaşın sağlığını korumak olduğunu kaydeden Hüsamettin Karaşahin, “rekabet edeceğiz diye kimse vatandaşın sağlığı ile oynamasın. Fırın işletmeleri zam talep ederlerken girdi fiyatlarındaki artışları gösterdiler. 250 gram ekmek yaklaşık 70 kuruşa maledilirken 75 kuruşa nasıl satılır. Burada işletmeleri denetleme yetkisi bulunan zabıta, ilçe tarım, maliye gibi kurumlara da görevler düşüyor.  Rekabet kanununun da çıkması bu tür haksız rekabetlere son verecektir diye düşünüyorum” dedi.

-Mahkeme haksız rekabet dedi

Diğer taraftan, Haksız rekabet ile ilgili geçtiğimiz yıllarda Çankırı’da Asliye Hukuk Mahkemesine açılan dava haklı bulundu, karar Yargıtay tarafından onandı. Eğer bir fırın ya da market ekmek fiyatında haksız rekabet uyguluyorsa mahkemeye verip, tazminat davası açılabiliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.