Dolar 32,4295
Euro 34,5008
Altın 2.482,64
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 14°C

-Dünyaca Ünlü Ralli Dalyan’da….

-Dünyaca Ünlü Ralli Dalyan’da….
REKLAM ALANI
Mayıs 23, 2015 12:48 pm
1.641
A+
A-

-Dünyaca Ünlü Ralli Dalyan’da….

 

-90 takımın 252 araba ile katıldığı Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne

katılanlar Dalyan’ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar

-YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç:

“Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin etapları arasına Dalyan’ın dahil edilmesi bölgemizin tanıtımına ciddi katkı sağladı”

 

Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Dalyan-İztuzu etabına katılan ekipler, Dalyan’ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar.

12 gün önce Almanya’dan başlayan ve  Dalyan’a ulaşıncaya kadar 7 bin kilometre yol kat eden ekipler, Rallinin ilk etabında Dalyan merkezden yola çıkarak, Dünyaca Ünlü İztuzu Plajı’nın Kuşbakışı izlendiği Radar tepesine ulaştılar.

Türk ve Alman gazetecilere İztuzu Plajı’na hayran kaldıklarını anlatan ekipler, daha sonra Dalyan’a geri döndü.

Rallinin ikinci etabında ise teknelere binip ve kaya mezarlarının fotoğrafını çektikten sonra kanal üzerinde bulunan Kıngfısher tabelasının kuş fotoğrafını çektikten sonra  İztuzu’na geçtiler. İztuzu Plajı’nda denize giren ve Caretta Caretta’ların korunmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi alan ekipler,  İztuzu Plajı’nda denize girmenin keyfini de çıkardı.

Tekneyle Dalyan’a dönen ekipler, tarihi kaya mezarlarını da fotoğraflamayı ihmal etmediler. Ekipler, 2 gün boyunca kaldıkları Dalyan’da gördükleri yoğun ilgi ve alaka nedeniyle yöre halkına teşekkür ettiler.

 

Yorgunluk Attılar

 

Dalyan’daki Kaunos Çay Bahçesinde düzenlenen geceye katılan ekipler, Yöresel şarkılar, ezgiler ve dans gösterileri eşliğinde yorgunluk attı.

Gecede, Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ne emeği geçen Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Başkanı Nadir Serin, İstanbul Turizm Müdür Yardımcısı Hüseyin Gazi Coşan, Tiyatrocu ve Turizm Elçisi Selin İşcan, Rallinin sponsorlarından Ali Mürşit Yağmur ve Denizhan Yılmazer’e plaket takdim edildi.

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ve Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ralli’nin Dalyan’da yapılması sürecinde yoğun çaba harcayan Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ile diğer emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

Rallinin Ana Sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç,  gecede yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Almanya’nın Oberstaufen kentinden yola çıktıktan sonra ülkemize gelen ve Dalyan’da 2 gün boyunca konaklayan konuklarımıza teşekkür ediyorum. Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin etapları arasına Dalyan’ın dahil edilmesi bölgemizin tanıtımına ciddi katkı sağladı. Bu rallinin her yıl burada tekrarlanmasını diliyorum. Ayrıca, bizi bu süreçte yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum”

Ralliye katılan ekipler, bu sabah törenle Dalyan-Dalaman rotasını izleyerek Antalya’ya gitmek üzere uğurlandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.