Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Doğaya kadın eliyle renkli bir dokunuş

Doğaya kadın eliyle renkli bir dokunuş
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2014 1:50 pm
1.602
A+
A-

Doğaya kadın eliyle renkli bir dokunuş

Dalaman Belediyesi ve Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği işbirliğinde 1. Uluslararası Resim Festivali adı altında Dalaman Sarsala Koyu’nda toplanan katılımcılar “Dalaman’a kadın eliyle renkli bir dokunuş” temasıyla resim yaptı.

Muğla, Ortaca, Dalyan, Dalaman, Sarıgerme, Göcek gibi bölgeleri gezen katılımcılar gezdikleri yörelere özgü doğal ve tarihi güzellikleri tuvallerine yansıttılar. Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği’nin düzenlediği etkinliklerde yapılan resimler ise önümüzdeki günlerde Dalaman Tarım İşletmeleri Sinema Salonu’nda sergilenecek. Etkinliğe Gürcistan’dan 4, KKTC ve Türkiye’nin değişik illerinden toplam 25 sanatçı katıldı.

Dalaman Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Ayfer Öztürk “Derneğin 2007 yılında Trabzon’da kurulduğunu ve kurulduktan sonra bir çok ilden şube teklifleri aldığını söyledi. Derneğin katlanarak büyüdüğünü ifade eden Öztürk, Yurt içinde 12, yurt dışında ise 5 şubelerinin olduğunu kaydetti.

Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği etkinliğinin çeşitli illerde gerçekleştirildiğini belirten Öztürk “Festival kapsamında Muğla’nın birçok yerini dolaştık. Sanatçı arkadaşlarımız doğal ve tarihi güzellikleri resmettiler. Dalaman Sarsala koyuna misafirlerimiz hayran kaldı ve tuvallerine bu güzellikleri yansıttılar. Çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Bu etkinliğimizi değişik temalarda her yıl yapmayı düşünüyoruz. Etkinliğe katılanlar seneye de katılacaklarını söylediler” dedi.

-Doğaya hayran kaldılarFEMİNART - Doğaya kadın eliyle renkli bir dokunuş7 - Doğaya kadın eliyle renkli bir dokunuş

Gürcistan vatandaşı Lela Geleishvili “Tiflis devlet üniversitesinde resim öğretmenliği yapıyorum. Doğa çok güzel, tekrar katılmayı düşünüyorum”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan Selvi Sertdemir “Burası harika bir yer. Arkadaşlarla çok güzel vakit geçiriyoruz. Burada yapılacak olan sergide iki resmim sergilenecek. Resimlerim satılırsa birinin parasını Soma’da yakınlarını kaybeden ailelere bağışlayacağım”

Emine Kahvecioğlu “Eskişehir’den geliyorum. Emekli olduktan sonra resim yapmaya başladım. 10 seneden beri resim yapıyorum. Femin-Art’ın düzenlemiş olduğu festivale ikinci kez katılıyorum.Daha önce Çanakkale’ye gitmiştim, şimdi de Dalaman’dayız. Güzel koylar, yöreler ve şehirler tanıma imkanı oluyor. Doğada resim yapmak için buralar harika yerler”

Ali Rıza AKKIR

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.