Dolar 32,5434
Euro 34,9349
Altın 2.426,74
BİST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

DEVELER YÜKSEK OKUL VE YATAĞANSPOR İÇİN GÜREŞTİ

DEVELER YÜKSEK OKUL VE YATAĞANSPOR İÇİN GÜREŞTİ
REKLAM ALANI
Mart 8, 2016 9:49 am
618
A+
A-

DEVELER YÜKSEK OKUL VE YATAĞANSPOR İÇİN GÜREŞTİ

DSCF8574

 

 

Yatağan Belediyesi tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen geleneksel deve güreşi festivalinde Ege Marmara ve Akdeniz’in ünlü 150 devesi Yüksek okul ve Yatağanspor için kıyasıya yarıştı.

Güreşler aynı yerde Orman kavşak sahasında yapılan dua, kesilen kurbanın ardından  Saygı duruşu ve İstiklal marşının  okunmasıyla başladı. CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ ve Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, 8 Mart kadınlar günü anısına katılanlara karanfil- şehitler anısına Türk Bayrağı dağıttılar.

15 bin kişinin izlediği güreşlerin yapıldığı alan panayır yerine döndü. Yüzlerce satıcı ve davul zurnacı  müzisyen de ekmek parası topladı. Kıran kırana yapılan güreşler arasında verilen molada konuşan yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; ’16.sı düzenlenen geleneksel deve festivalimize hoş geldiniz. Bu tür etkinlikler halkımızla barış kardeşlik  birlik beraberlik içinde olmamamıza büyük katkı sağlıyor, bizleri  halkımızla birleştiriyor. Yatağan güreşleri gerçekten marka oldu. Ben bir Yörük çocuğuyum. Yörük kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Bu güreşlerin yapılmasında mermercilerimizin ve iş adamlarımızın çok büyük katkıları var. Belediyemize bir kuruş mali yük getirmeden bu etkinlikleri yapıyoruz. Sanayicilerimize desteklemeye devam edeceğiz. Güreşlerin yapılmasında katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün’e, iş adamlarımıza, deveci kardeşlerime,  güvenlik güçlerimize, personelime buraya katılan herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin kanalizasyonu arıtması oldu doğalgaz geldi hizmetler bundan sonra daha hızlı bir şekilde devam edecek. Sosyal faaliyetlerimize ve hizmetlerimize siyaset katmıyoruz. AK parti ve MHP İlçe Başkanlarımızda buradaydı, bu Ülkenin gerçek sahibi Yörüklerdir’ şeklinde konuştu.

Havanın güzel olması güreşleri ilgiyi artırırken zaman- zaman kaçan develer  paniğe neden oldu üç kişi arasına yapılan kavgada yaralanan 2 kişi ise ambulansla Hastaneye sevk edildi.

Güreşleri, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan,  CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Büyükşehir belediye Başkan vekili  Cumhur Çoban,  Garnizon komutanı Engin Ocak, Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi partilerin temsilcileri daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri’ de izledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.