Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
BİST 9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Deniz ve Kıyı Koruma Alanları eğitimleri hız kesmiyor

Deniz ve Kıyı Koruma Alanları eğitimleri hız kesmiyor
REKLAM ALANI
Mart 9, 2014 7:43 pm
1.375
A+
A-

Deniz ve Kıyı Koruma Alanları eğitimleri hız kesmiyor

“Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor.

Proje kapsamında Ortaca’da yaklaşık 300 ortaokul öğrencisine, Foça’da ise 370 lise öğrencisine Deniz ve Kıyı Koruma Alanları (DKKA) eğitimi verildi.

-Ortaca’da 300 öğrenci

Ortaca’daki eğitim Ortaca Ortaokulu salonunda gerçekleştirilen eğitim DKKA proje saha sorumlusu Z. Derya Yıldırım tarafından verildi.

10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak yapılan eğitimler karşılıklı soru cevap biçiminde düzenlendi. Ekosistem değerleri ve biyolojik çeşitlilik hakkında kapsamlı bilgilerin paylaşıldığı eğitime yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Öğrencilerin ilgisi ve katılımıyla renklenen eğitime, okulda görev yapan öğretmen ve yöneticilerin ilgisi de yoğun oldu.

-Foça’da üç lisede eğitim

DKKA’ların önemi ve Foça’ya sağladığı faydalar, Foça merkezdeki üç lisenin öğrencilerine anlatıldı. Bu sunumlarla lise öğrencilerinin, Foça’nın biyolojik çeşitliliği ve önemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve Foça’da yürüyen koruma çalışmalarına ilgilerinin artması hedeflendi. Eğitimler Cemil Midilli Lisesi, Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Reha Midilli Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

-Anketten çıkan çarpıcı sonuçlar

Foça’da yapılan eğitimin ardından öğrencilere yönelik anket yapıldı. Sunumlara katılan öğrencilerle yapılan anket çalışmasında öğrencilere Foça’daki koruma statüleri, Deniz ve Kıyı Koruma Alanları hakkındaki görüşleri, Foça’nın en önemli değerleri ve nasıl bir Foça hayal ettikleri soruldu. Anket sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 61’inin DKKA’nın Foça’da balık stoklarını koruyarak kıyı balıkçılığını güvence altına aldığını, yüzde 87’si Akdeniz foklarının Foça’nın olmazsa olmaz değeri olduğunu düşündükleri ortaya çıktı Ayrıca ankete katılanların yüzde 76’sının, doğası korunduğu için yerli ve yabancı ziyaretçilerin tercih ettiği bir Foça hayal ettiği belirlendi.

-Proje hakkında

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.