Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalyan Caretta Run 28-29 Ekim’de

Dalyan Caretta Run 28-29 Ekim’de
REKLAM ALANI
Eylül 27, 2017 1:22 pm
1.712
A+
A-

Dalyan Caretta Run 28-29 Ekim’de

Dalyan’da Doğal yaşamı (Flora ve faunayı) korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, DOKTOB (Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeciler Birliği) Koordinatörlüğünde 2. Uluslararası Dalyan yarı maratonu 28-29 Ekim’de yapılacak. 

28 – 29 Ekim’de Türkiye’nin cennet köşelerinden Ortaca Dalyan’da ikincisi gerçekleştirilecek olan Dalyan Caretta Run; 5, 14 ve 21 km’lik parkurlarıyla koşuculara doğa içinde eşsiz bir koşu deneyimi sunmasının yanı sıra; İztuzu Plajı’ndaki Caretta caretta kaplumbağalarının korunmasına da katkıda bulunuyor.

Köyceğiz Gölü’nü İztuzu Plajı’nda deniz le kavuşturan doğa harikası kanalın yanı başına kurulmuş olan Dalyan, bu yıl da 28-29 Ekim günlerinde Dalyan Caretta Run için gelecek misafirlerini ağırlamanın heyecanı içinde. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan koşuda, koşucular Dalyan merkezinden başlayarak İztuzu Plajı’na ilerleyen parkurda 5, 14 ve 21 km’lik üç ayrı mesafede yarışacaklar. Nar bahçelerinin arasından geçerek Sulungur Gölü’ne doğru ilerleyen parkur, koşuculara büyüleyici bir deneyim vaat ediyor.

28 Ekim saat 10:00’da Dalyan Cumhuriyet Meydanı’nda koşucu kiti dağıtımı ile başlayacak program, saat 13.30’daki halk koşusu ile devam edecek. 16:00’da start alacak koşunun bitiminde, koşucuları Dalyan’ın simgelerinden nar suyu bekliyor olacak. Tempolu bir koşudan sonar eğlenmeyi hak eden koşucular saat 22:00’dan itibaren ise Dalyan kanalı ve kral mezarları manzarası eşliğinde DJ partisinde buluşacaklar.

29 Ekim sabahı İztuzu Plajı’na ulaşan koşucular, sabah yogasına katılarak bu eşsiz doğa güzelliği içinde güneşi selamlamanın tadını çıkaracaklar. İsteyenler, yoga sonrasında İztuzu Plajı’nın altın sarısı kumlarının tadını çıkarırken, dileyenler de çevre koylara günübirlik tekne turları yapabilecekler.

İztuzu Plajı aynı zamanda nesli tükenmekte olan Caretta caretta deniz kaplumbağalarının ve mavi yengeçlerin üreme noktası. Bu ikili kadar meşhur olmasa da, Dalyan Kanalı’nda Nil Kaplumbağaları (Trionyxtriunguis) da bol bol bulunmakta ve şanslıysanız tekne gezileri esnasında birkaçına rastlamanız mümkün.

Dalyan Caretta Run, koşucularına doğa, spor ve eğlence dolu muhteşem bir hafta sonu deneyimi sunmayı hedeflerken, aynı zamanda parçası olduğu doğayı da sürdürülebilir kılmak ve İztuzu Plajı’nın simgesi Caretta caretta kaplumbağalarının korunmasına katkıda bulunmak için, ikinci yılında da İztuzu Plajı’nda yer alan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ile işbirliği yapıyor.

Siz de hem doğa ve sporla iç içe eğlenceli bir hafta sonu geçirmek, hem de bu sevimli dostlarımızın hayata tutunmasına destek olmak istiyorsanız, 28 Ekim’de Dalyan Caretta Run’daki yerinizi hemen alın.

Interval Events ve Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otel ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) iş birliğiyle düzenlenen organizasyonun kayıtları www.dalyancarettarun.com üzerinden devam ediyor.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.