Dolar 32,5673
Euro 34,8555
Altın 2.435,92
BİST 9.716,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C

Dalaman’dan Mısır’a Mektuplu Çağrı

Dalaman’dan Mısır’a Mektuplu Çağrı
REKLAM ALANI
Temmuz 11, 2015 6:34 am
1.436
A+
A-

Dalaman’dan Mısır’a Mektuplu Çağrı

DSC_0419

 

Dalaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Mısır devlet kurumlarına gönderdikleri mektuplarla Muhammed Mursi ve arkadaşlarının idam kararından vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu.

 

Dalaman’da Dalaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği , Mısır devlet kurumlarına gönderdikleri mektuplarla Muhammed Mursi ve arkadaşlarının idam kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Dalaman Postane karşısında  toplanan İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği  öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları, Mısır’da idam kararı verilen Muhammed Mursi ve arkadaşları için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Bizler, Türkiye Müslümanları için çok önemli bir ilim ve irfan ocağı olan İmam-Hatip Okullarının mezunları ve mensupları olarak Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararları karşısında bir üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Bu kararların hukuksuz olduğunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sizin; El-Ezher gibi kadim bir ilim merkezine ev sahipliği yapan, halan fikir dünyamızı besleyen büyük müttefikler yetiştirmiş Mısır’ın idarecisi olarak, bir zamanlar ülkenizde misafir ettiğiniz Mustafa Sabri Efendilerin, Mehmet Akiflerin mirasçısı biz ilim yolcularının sözlerini dikkate alacağınızı ümit ediyoruz.

Bildirmek isteriz ki Mursi ve arkadaşları uğradığı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir kara, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacak.

İnsanlık tarihi göstermiştir ki halklarının iradesini hiçe sayarak zorbalığa başvuran İdareciler, asla umdukları sonuca ulaşamamışlar ve hüsrana uğramışlardır. Bugün kazanmış gibi görünebiliriz ama Allah’ın da bir hesabı vardır ve bu hesabın sizi nerede ve nasıl yakalayacağını asla bilemezsiniz. Eğer Musa’nın kıssasından ibret almazsanız Firavun’un akıbetine uğramaktan nasıl kurtulacağız? Bugün şerde birleştiğiniz, kirli ittifaklar içine girdiğiniz dostlarınız, sizi Allah’ın azabından da koruyabilecekler mi?

Ne yazık! Mısır’ın tarihine, Müslüman kimliğine, ümmetine gönlünde taht kurmuş fikir ve cihat önderlerinin davasına sadık kalmak yerine İslam beldelerini kan gölüne çeviren sinsi düşmanların yanında saf tutmanız Müslümanların hafızasına bir ibret vesikası olarak kazınacaktır. Biliniz ki Mısır’ın öz evlatları olan İhvan-ı Müslimin mensuplarını sindirme politikanızdan vazgeçmezseniz nefret ve lanetle anılan zalimlerden biri olarak tarihe geçeceksiniz.

Ayrıca görmelisiniz ki verilen idam kararlarının uygulanması Mısır’da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlamasına sebep olacağı gibi, nesiller boyu etkisini sürdürecek düşmanlıkların tohumunu atacaktır. Halkınızın ve bütün Müslümanların beklentisi, Mursi ve diğer İhvan-ı Müslimin mensupları hakkındaki idam kararının kaldırılmasını ve onlara özgürlüklerinin iade edilmesini sağlamamızdır.

Bizler verilecek kararda, Mısır’ın kaderiyle oynayan yabancı güçlerin değil, Mısır halkının öz iradesinin belirleyici olmasını bekliyoruz. Unutmayınız ki alçağınız kararla dünya kamuoyu tarafından ya zorba diktatör, ya da halkının sesine kulak vererek adaletin tecellisi için sorumlu davranan basiret ve insaf sahibi bir idareci olarak tanınacak ve anılacaksınız. Bizler, Türkiye’nin ümmet sevdalısı gençleri olarak, sorumluluğumuz gereği   sizi adalete, hakka ve insafa davet ediyoruz. İnanıyoruz ki bir gün devran dönecek, bu zulüm Çarkı kırılacak ve hak yerini bulacaktır. Allah’ın vaadinin gerçekleştiği o gün, bizler mazlumlarla el ele, zalimlerin acı sonuna şahit olacağız.

Ve şimdi, çağları aşan bir idrakin inanmış sesiyle diyoruz ki: Hüküm Allah’ındır!

Dalaman’da Grup adına konuşma yapan  Dalaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği başkanı Mutlu Söğüt  “Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak bu eylemler yapılıyor. Mısır’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na, Adalet Bakanlığı’na ve Azher Üniversitesi’ne Mursi ile arkadaşlarının uğradığı idam kararlarının uygulanmasıyla Mısır’da yeni bir kargaşa ve çatışma döneminin başlayacağını dile getiren bir mektup göndereceğiz” dedi. Mısır’a gönderilecek mektubun okunmasının ardından grup toplu bir şekilde PTT Şubesi’ne giderek, ellerindeki mektupları  gönderdiler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.