Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman’da Yörük Düğünü

Dalaman’da Yörük Düğünü
REKLAM ALANI
Temmuz 1, 2017 7:21 am | Son Güncellenme: Temmuz 1, 2017 7:45 pm
3.568
A+
A-

Dalaman’da Yörük Düğünü

OMR 0230 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Muğla’nın Dalaman ilçesinde, bir aile Yörük kültürünü yaşatmak için düğüne katılan davetlilere geleneksel kıyafetler giydirdi.

4 - Dalaman’da Yörük Düğünü

OMR 0176 1 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Anne Emine ŞAHİN

Aslına uygun olarak yaklaşık 2 yılda imece usulü özenle hazırlanan kıyafetleri giyen 7’den 70’e davetliler renkli görüntüler oluşturdu.

1 - Dalaman’da Yörük Düğünü

OMR 0228 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Gelin hanım ve Damat bey

Yörük geleneğine uygun olarak davetliler Kına gecesine ve gelin almaya davul zurna eşliğinde traktörlerle gittiler.

OMR 0189 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Kına yakmaya traktörle geldiler

Eskiden günlük yaşamlarda ve özel günlerde giyilen Yörük kıyafetlerinin artık unutulmaya yüz tuttuğunu ifade eden Kayınvalide Emine Şahin “Yörük kıyafetleri bunlar, özel günlerde giyiliyor. İki yıldan beri kendim kıyafetlerin orijinalliğini, konsepti kesinlikle hiç bozmadan dikiyorum, arkadaşlar da yardım ediyorlar. Geçmişimizi canlandıracağız, inşallah Dalaman’da bir ilk olacak” dedi.

OMR 0204 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Geçmişi yaşattılar

OMR 0190 - Dalaman’da Yörük Düğünü

 

Düğünü yapılacak olan gelini ve oğluna böyle bir öneriyi götürdüğünde çok sevindiklerini söyleyen Şahin “herkesin mutluluğunu görünce bende mutlu oluyorum. Benim misyonum insanları mutlu etmek, bunu da maksimuma çıkarmak. Çok güzel oldu, elimden gelen her şeyi yaptım. İçimde hiçbir şey kalmadı. Çocuklarıma mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

OMR 0181 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Akrabalar

Geleneksel kıyafetleri giyen gelin ve damat Yörük kültürünü yaşatılmasında katkılarının olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.

OMR 0185 - Dalaman’da Yörük Düğünü

OMR 0234 1 - Dalaman’da Yörük Düğünü

İsimsiz 1 16 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Gelin Meltem Güven (Şahin)“bu güzel günü bize hazırladığı için annemize teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar çok uğraş verdi, emek verdi. Allah ondan razı olsun. Bugün çok mutluyum, Böyle güzel günde bana katkıda bulundukları için herkese çok çok teşekkür ediyorum”

5 2 - Dalaman’da Yörük Düğünü

OMR 0251 - Dalaman’da Yörük Düğünü

Gelin Hanım

Damat Ramazan Şahin, ise, “Coşku dorukta, herkes mutlu, biz de mutluyuz. Teşekkür ederim”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.