Dolar 32,5328
Euro 34,8363
Altın 2.428,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Dalaman’da sağlık turizminde önemli adım; “Jeotermal su boşa akmayacak”

Dalaman’da sağlık turizminde önemli adım;  “Jeotermal su boşa akmayacak”
REKLAM ALANI
Ekim 20, 2013 10:57 am | Son Güncellenme: Ekim 20, 2013 10:58 am
1.377
A+
A-

IMG 0269 - Dalaman’da sağlık turizminde önemli adım; “Jeotermal su boşa akmayacak”

Dalaman’da sağlık turizminde önemli adım;

“Jeotermal su boşa akmayacak”IMG 0296 - Dalaman’da sağlık turizminde önemli adım; “Jeotermal su boşa akmayacak”IMG 0311 - Dalaman’da sağlık turizminde önemli adım; “Jeotermal su boşa akmayacak”IMG 0315 - Dalaman’da sağlık turizminde önemli adım; “Jeotermal su boşa akmayacak”

Dalaman ilçesine bağlı Kapukargın köyünde çıkan ve yıllardır boş yere akan jeotermal ve kükürtlü su artık boşa akmayacak. Kış aylarında 28-29 derece sıcaklıkta doğal olarak çıkan su yapılan altyapı tesisi sayesinde 15 metre derinlikte kaynağından çıkarılarak oluşturulan depodan Sağlık Bakanlığı kontrolünde ilçede bulunan otel ve benzeri tesislerde kullanılarak sağlık turizmine katkı sağlayacak.

Dalaman Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince gerçekleştirilen altyapı projesi yaklaşık 75 bin liraya mal olacak. Diğer taraftan aynı yerde vatandaşlar tarafından kullanılan kaynakların daha düzenli hale getirilmesi için ikinci etap çalışmaları yapılacak. Çeşitli cilt hastalıkları ve eklem ağrıları olan vatandaşlar da Dalaman Kapukargın köyündeki jeotermal ve kükürtlü suyu tercih ediyorlar.

-Suyu da çamuru da faydalı

Vakit buldukça Kapukargın köyündeki kükürtlü suya geldiğini anlatan İsmail Duran “tatil için Ankara’dan geliyorum. buraya. Denize de gitsek buraya devamlı giriyoruz, alışkanlık yaptı bizde artık. Özellikle cilt, sivilce eklem ağrılarına iyi geliyor. Benim bel fıtığı vardı burada ben jimnastik yapıyorum kendim hareket yapıyorum bel fıtığını kendim yendim, şu anda hiçbir sıkıntım yok, çok faydalı oldu. Özellikle cilt, kaşıntı, egzama, sinek ısırıklarını anında gideriyor, yarayı çabuk iyileştiriyor. Kışın bile girilecek derecede, dışarıda hava serin olmasına rağmen burası sıcacık. İnsanı dinlendirici bir özelliği var. Buradan çıktıktan sonra vücut tap taze dinlenmiş vaziyette insan kendini çok rahat hissediyor. Cildi tazeleyici özelliği var, çamuru güzel cildi geriyor kırışıklıklara iyi geliyor. Kısacası birçok özelliği var” dedi.

-Oğlum burada çok mutlu

Down sendromu olan oğluyla birlikte kükürtlü suyun tadını çıkaran İsmail Duran “Oğlum yüzmeyi burada öğrendi, vücudunda çok sivilce çıkıyordu bütün sivilceleri burada tedavi ettik. Cildi daha güzel, daha canlı. Kışın özellikle buraya girince hastalanma olasılığı çok azalıyor, direnci artıyor daha sağlıklı. Eklemleri kemikleri çok zayıftı buraya girdikten sonra kemiklerinin esnekliği daha da arttı. Tesisin yapılması çok önemli. Uyarıcı tabelalar konulması gerekiyor. İnsanların buraları daha temiz daha düzenli kullanmaları gerekiyor. Bu sene özellikle çok talep var ama daha temiz daha titiz olursa daha güzel olur, sonuçta buraya şifa için geliniyor o yüzden temiz, hijyenik olması lazım” diye konuştu.

-Sağlık turizmine katkıda bulunacak

Dalaman kaymakamı Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada ilk etapta altyapı hizmetinin yapılacağını ardından da ikinci etap çalışmasının başlayacağını söyledi.

Şimşek “İlçemiz Kapukargın köyündeki atıl vaziyette duran termal ve kükürtlü suyun değerlendirilmesi düşüncesiyle yola çıktık, il özel idaresine bir proje sunduk. Bu projenin kabul olmasıyla birlikte burada bir tesis inşaatına başlanmış durumda. Bu tesis gerçekleştirildiğinde otellerimize buradan termal ve kükürtlü suyu dağıtma imkanı bulacağız, çünkü biz biliyoruz ki bu termal ve kükürtlü su bir çok cilt hastalıklarına iyi geliyor. Bu da ilçemizdeki termal turizmin sağlık turizminin gelişmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Ayrıca ikinci etapta da şuanda iptidai şekilde vatandaşların yararlandığı bu suyun daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.