Dolar 32,5114
Euro 34,5664
Altın 2.493,42
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 17°C

DALAMAN’DA SAANEN TEKESİ DAĞITILDI

DALAMAN’DA SAANEN TEKESİ DAĞITILDI
REKLAM ALANI
Aralık 4, 2013 11:34 am
1.741
A+
A-

DALAMAN’DA SAANEN TEKESİ DAĞITILDI

“Koyun ve Keçilerde verimliliği arttırma projesi ” kapsamında Dalaman’da 5 üreticiye, Saanen tekesi dağıtıldı.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz tarafından yapılan açıklamada “Avrupa’da keçi başına 650 litre olan süt verimliliği Türkiye’de 80 litre’dir “Koyun ve keçilerde verimliliği arttırma projesi” ile sürülere verilen saanen tekeler ile süt veriminin artırılması hedeflenmekte. Burada da annelerinden daha verimli yavrular meydana gelecektir”

Kırsal kesimde yetiştiricilik yapan insanlarımıza istihdam oluşturmak ve yetişricilerimizin elinde bulunan keçilerde kan değişimini sağlamak amacıyla uygulanan, koyun ve keçilerde verimliliği arttırma projesi kapsamında, ilçemizde Mevlüt Karaağaç, Vedat Uysal, Korkut Şahin, Şerif Yılmaz ve Arif Kodal’a birer adet saanen tekesi verildi. 30 dişi keçiye 1 teke hesabıyla, hibe olarak dağıtım gerçekleştirlmiştir. Dağıtımı yapılan tekelerin bulunduğu işletmeler müdürlüğümüz tarafından kontrol edilerek, verimlilikleri yerinde izlenecektir” denildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.