Dolar 32,4265
Euro 34,4643
Altın 2.488,00
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Dalaman’da, özel sporcuların annelerine teşekkür

Dalaman’da, özel sporcuların annelerine teşekkür
REKLAM ALANI
Mart 12, 2018 11:43 am
963
A+
A-

Dalaman’da,

özel sporcuların annelerine teşekkür

Yıllarca süren yoğun çabaların sonucunda bölge ve Türkiye’de çeşitli müsabakalara katılan otizmli sporcular ve onları büyük bir özveriyle bugünlere getiren anneleri Dalaman’da düzenlenecek yemekte biraz da olsa yorgunluklarını atacaklar.

IMG 20180309 WA0003 - Dalaman’da, özel sporcuların annelerine teşekkür

Türkiye Özel Sporcular Atletizm Antrenörü Darika Adatovna Acar, Türkiye atletizm şampiyonlarının annelerini bir araya getirmek ve onlara Dünya Kadınlar Günü kapsamında “teşekkür etmek” amacıyla  “Kutlama Yemeği” düzenlendi. Dalaman, Yosun Restaurantta 12 Mart 2018 Pazartesi günü düzenlenecek yemeğe özel sporcular kapsamında Türkiye atletizm şampiyonu olmuş pek çok çocuk ve anneleri katılacak.

Türkiye Özel Sporcular Atletizm Antrenörü Darika Adatovna Acar yaptığı açıklamada “Stadyum tribünlerinde, spor salonlarında saatlerce çocuklarını bekleyen, onların iyi bir eğitim alarak bir yetişkin hale getirmeye çalışan anneler genellikle göz ardı edilir. Oysa çocukların başarılarının arkasındaki en önemli unsur bu annelerdir. Bu çocuklar çaresiz değil, iyi bir özel eğitim, özellikle de düzenli ve yoğun spor faaliyetleri, ailelerinin ve okullarının desteğiyle becerikli bir insan olarak yaşayabilirler. Bu iş ekip işi, bu vesile ile, başarıda emek veren bütün öğretmenlere, özel eğitmenlere, okullara, ailelere, komşulara, çocukların arkadaş çevrelerine,  desteklerini esirgemeyen Dalaman ve Ortaca Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Darika Adatovna Acar kimdir?

Kırgızistan doğumlu Darika, tıbbı ve biyoloji bölümünü bitirdi. Ardından girdiği uluslararası ilişkiler bölümünde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan eşiyle tanıştı ve Türkiye’ye geldi. Ailesi 200 yıldan beri genetik ve yetenekle refleksoloji uygulamalarıyla ve tedavileriyle tanınıyor. Darika, daha 3 yaşındayken büyüklerinden aldığı bilgi, eğitim ve yeteneği sayesinde duyusal bütünleme eğitimiyle tanıştı, yıllar içinde özel sporcular federasyonu antrenörü ve hakemi, karate federasyonu antrenörü ve hakemi,  jimnastik federasyonu pilates antrenörü, vücud geliştirme ve fitness federasyonu ve antrenörü ünvanını almış yaşam lideridir.

Türkiye’de yüzlerce çocuğun tedavisinde yer aldı. Özellikle otizmli çocuklarla, beyin felci geçiren hastalara, asperger sendromu, rett bozukluk, çocukluğun uyum sağlayamama (dezintegratif) bozukluğu, başka türlü adlandırılamayan yaygın gelişimsel bozukluk, a tipik otizm, cp, (cerepral palsi) ses felci olan pek çok kişiye terapiler uyguladı. Terapilerine aile terapisini de ekleyerek özel çocukların ailelerinin zorlukları aşmalarını kolaylaştırdı. Aynı zamanda bu çocukların sporla tanışmalarını, yarışmalara katılmalarını sağladı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.