Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

DALAMAN’DA İSTİRİDYE MANTARI

DALAMAN’DA İSTİRİDYE  MANTARI
REKLAM ALANI
Aralık 4, 2013 11:24 am
2.195
A+
A-

 DALAMAN’DA İSTİRİDYE  MANTARI

h - DALAMAN’DA İSTİRİDYE MANTARI

Dalaman’a bağlı Kapukargın köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Kayın Mantarı  üretimi başlatıldı.

İstiridye Mantarı Deneme üretimi hakkında bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz; “İlçemizde ilk kayın mantarı üretimine kapukargın köyünde ortak iki üretici olan Umut Akdeniz ve Ekrem Karagöz tarafından yapılmaya başlandı. Müdürlüğümüze başvuruda bulundular. Kendilerine teknik bilgilendirme yaptık ve misel ekişlini  gerçekleştirdik. Şimdi hasadına başlandı. Üretim materyali olarak buğday sapları, reçinesiz odun talaşı ve misel (mantar Tohumu) kullanılmıştır. Kimyasal hiçbir ürün kullanılmamıştır. Bu doğal ürünün tüketicilerimiz  tarafından beğeni göreceğini düşünüyoruz.” Dedi.

İstiridye Mantarının Faydaları

Michigan Üniversitesinin İstiridye mantarı hakkında yaptıkları araştırmalara göre;

1- Kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olan mantar şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanıdır.

2- Vitamin deposu olan İSTİRİDYE MANTARI , insan sağlığını koruyucu B vitaminleri (B1, B2, B3, B5, B7) C ve D vitamini yönünden zengin bir besindir.

3- Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar, bünyeyi hastalıklara karşı korur.

4- İstiridye Mantarın bilinen en iyi bitkisel protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, “Vücut hayvansal gıdalarla protein kadar da yağ alıyor ancak mantarda yağ oranı neredeyse sıfır. Mantarla vücut saf protein alır” demektedirler. Etin yerini tutan mantarın, protein değeri etten fazladır.

5- İSTİRİDYE MANTARIN kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Yağ oranı yok denecek kadar düşük olan ve kesinlikle kolesterol içermeyen mantarlar, sağlıklı diyet listelerinde kullanılır.

6- İSTİRİDYE MANTARI yorgunluğu giderir, düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir ve bedenin gelişmesinde yardımcı olur.

7- İstiridye Mantarı barsakların çalışmasını sağlar.

8- Mantardaki ‘Lentinian’ adı verilen maddenin tümörleri azalttığı bilinmektedir.

9- İSTİRİDYE MANTARI , beyin kanamaları, damar sertliği ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.