Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Dalaman’da hububat hasadı başladı

Dalaman’da hububat hasadı başladı
REKLAM ALANI
Haziran 5, 2013 12:57 pm | Son Güncellenme: Haziran 5, 2013 1:03 pm
1.614
A+
A-

DSCN8369 - Dalaman’da hububat hasadı başladıDalaman’da hububat hasadı başladı

Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hububat alanlarında biçerdöverle ürün hasat kontrollerine hız verdiği bildirildi.

Yapılan çalışmalarda valilik tebliği, çiftçilere yönelik sirküler mektup, kontrollerde görev alacak teknik elemanların listesi, dane kaybının önemi ve önlenmesiyle ilgili bilgileri içeren broşürlerin hazırlandığı belirtilerek, bunların mahalle ve köy muhtarlıklarına, ziraat odası başkanlığına, biçerdöver sahiplerine ve çiftçi malları koruma başkanlıklarına gönderildiği ifade edildi.

Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz yaptığı açıklamada: İlçemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “2013 Yılında Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı” doğrultusunda, biçerdöverle ürün hasadında tarla kontrol çalışmaları devam etmektedir.

Konuyla ilgili olarak teknik elemanlarca merkez ve köylerde gerekli açıklama ve eğitimlerin verildiğini de kaydeden Akdeniz, “bu çalışmalarda olası bir dane kaybının önüne geçilerek hem üreticilerin emeklerinin karşılığını almaları, hem de ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Kontrollerin mesai saati gözetilmeksizin aralıksız olarak hasat sezonu boyunca devam edecek” açıklamasında bulundu.

Güngör ÇOBAN

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.