Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman’da darbe girişimine tepki

Dalaman’da darbe girişimine tepki
REKLAM ALANI
Temmuz 19, 2016 3:21 pm | Son Güncellenme: Temmuz 20, 2016 2:19 pm
1.414
A+
A-

Dalaman’da darbe girişimine tepki

DSC_0505 DSCF7026 DSC_0510DSC_0511

 

Dalaman ilçesinde vatandaşlar, sokaklara çıkarak askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

 

Yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile Dalaman belediye hizmet binası önünde toplanarak Atatürk Caddesinden Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş yapıp darbe girişimini protesto etti. Tekbir getirerek ‘’Türkiye uyuma demokrasiye sahip çık’’ “Darbeciler biz sokaktayız siz nerdesiniz” sloganları ile Dalaman sokaklarında protesto yürüyüşü yapan grup, Cumhuriyet meydanında toplanarak saygı duruşu ve istiklal marşı okudu.

Dalaman çok önemli bir görev yaptı
Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek Cumhuriyet meydanında yaptığı konuşmasında; “Geçtiğimiz cuma günü 15 Temmuz akşamı gerçekten Türk Milleti Olarak çok büyük bir badireyi atlattık, öyle bir badireki bu Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Türk Silahlı kuvvetleri içerisine sızmış bir grup hainler, hain emellerini uygulamaya koyarak halkın iradesiyle halkın oyuyla güçlü şekilde yönetime gelen hükümetimizi Cumhur başkanımızı görevden uzaklaştırarak, kendi cunta rejimlerini kurmaya çalıştılar ancak buna Türk milleti olarak sizler izin vermediniz. Bunlar okadar gözü dönmüş insanlıktan vatan sevgisinden mahrum insanlardıki Türkiye Büyük Millet Meclisimizi Cumhurbaşkanlığı külliyesini bombalayacak kadar ileri gittiler ve sivil halkımıza ateş ettiler ve sivil halkımızın üstüne tankları sürdüler. Ancak onların unuttukları birşey vardı Türk Milletinin rivayetini Türk Milletinin Demokrasi aşkını unutmuşlardı ve Türk Milleti ve bizde hep birlikte sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine sokaklara dökülerek bu cunta rejmine bu hainlerin emellerine ulaşmasına izin vermedik. Bundan sonrada izin vermeyeceğiz inşallah. Burda tüm Dalaman’lılar olarak gurur duyacağımız bir olay yaşandı; 15 Temmuz akşamı ben havalimanındaydım ve sayın Cumhurbaşkanımız Marmaristen helikopter ile gelerek burdan istanbula geçtiler ve burdan güvenli bir şekilde kendilerini uğurladık ve buda sanıyorum bu süreçte çok önemli bir konuydu Dalaman çok önemli bir görev yaptı bununla gurur duymalıyız. Tüm güvenlik güçlerimize polislerimize Cumhurbaşkanımızı buradan güven içinde gönderdikleri için teşekkür ediyorum. Türk Millet artık eski Türk Milleti değildir 1980’lerdeki gibi 28 Şubat sürecindeki gibi değildir. Türk Milleti Demokrasiye bağlıdır. Demokrasi aşkıyla yanıp tutuşmaktadır. Demokrasiye en ince kılcal damarlarına kadar benimsemiştir ve kişiselleştirmiştir. bundan böylede bu tür kalkışmalara karşı sokaklara dökülerek bunun gibi kalkışmalara izin vermeyecektir. Bu süreçte 208 Şehit verdik Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, ruhları şaad olsun, kederli ailelerede baş sağlığı diliyorum inşallah bu tür gösterişi bir daha yüce rabbim bize yaşatmaz”dedi.
Yürüyüşe ; Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalaman Esnaf Odası başkanı Şevket Takar, Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, Dalaman Mal Müdürü Ekrem Atar, Siyasi Parti temsilcileri, Kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.