Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Dalaman’da alabalık üretme çiftlikleri denetlendi

Dalaman’da alabalık üretme çiftlikleri denetlendi
REKLAM ALANI
Ekim 3, 2013 8:17 am | Son Güncellenme: Ekim 3, 2013 8:18 am
2.433
A+
A-
ERGÜN AKDENİZ 2 - Dalaman’da alabalık üretme çiftlikleri denetlendi

Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz

Dalaman’da alabalık üretme çiftlikleri denetlendi

Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ilçede faaliyet gösteren alabalık üretim tesislerinden 2013 yılı ulusal kalıntı izleme proğramı gereğince projeli alabalık  işletmelerinden aylara göre hazırlanan su ürünleri numune alma programı kapsamında incelenmek üzere balık ve yem numunesi aldı. İşletmelerden yıl boyu numune alınımının devam edileceği bildirildi.

Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz ilçede 7 adet projeli alabalık üretim tesisi bulunduğunu ve  toplam kapasitenin bin 836 ton porsiyonluk balık ve 12 milyon 500 bin adet yavru balık olduğunu söyledi.

Akdeniz; “Müdürlüğümüzce alımı gerçekleştirilen balık numuneleri uygun koşullarda yetkili laboratuara gönderilmektedir. Laboratuara gönderilen numunelerden antibiyotik (Kloramfenicol, Nitrofurans, Nitroimidazoles Knolone, Tetracyclin, Sulfanamid, MakrolitFenikol, Penicillin grubu), Ağır metaller (kurşun, kadmiyum, civa vs), aflatoksin, anabolik etkiye sahip maddeler ile kullanımı yasak diğer ilaç ve maddelerin ( malaşit yeşili, ruhsatsız ilaç vs.) analizi yapılmaktadır” dedi.

Bu güne kadar alınan balık ve yem numunelerinde pozitif bulguya rastlanılmadığını kaydeden Akdeniz “numunenin pozitif olması halinde  17.12.2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayınlan “Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde belirli maddeler ile bunların kalıntılarının izlenmesi için alınacak önlemlere dair yönetmelik” kapsamında çalışmalar ve yaptırımlar uygulanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Ömer kundakçı    

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.