Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DALAMAN KOYLARI YENİDEN İHALEYE ÇIKTI

DALAMAN KOYLARI YENİDEN İHALEYE ÇIKTI
REKLAM ALANI
Ağustos 28, 2015 3:03 pm
1.346
A+
A-

DALAMAN KOYLARI YENİDEN İHALEYE ÇIKTI

 

1 (6)

Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içinde bulunan ve daha önce Muğla 2. İdare Mahkemesince ihalelerinin yürütmesi durdurulan Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka koylarındaki mesire alanları yeniden ihale ediliyor.

 

Yaklaşık 5 ay önce ihaleye çıkarılarak her birinin 1 milyon liranın üzerinde kiralandığı koyların ihalesi gelen tepkiler üzerine yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti.

Küçük Sarsala, Göbün, Akbük ve Taşyaka koyları mesire alanlarının ihale edileceği duyurusu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinde yayınlandı. Duyuruya göre 4 adet C tipi mesire yeri ve yapılacak tesislerin işletme hakkının ihalesi 16-17 Eylül tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Atatürk Spor salonunda yapılacak.

Taşyaka ve Akbük mesire alanının ihalesi 16 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de, Küçük Sarsala ve Göbün mesire alanının ihalesi 17 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da, yapılacak.

İhaleye çıkarılan 4 mesire alanının ihale süresi 10 yıl olarak belirlendi. Buna göre, Küçük Sarsala 150 bin lira, Taşyaka 200 bin lira, Akbük 250 bin lira ve Göbün koyu 250 bin lira yıllık muhammen bedelden ihaleye çıkarılacak.

-Siyasetçiler tepkili

Konu ile ilgili açıklama yapan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “daha önceki ihale sırasındaki tepkimiz aynen devam edecektir. Hükümetlerin kurulamadığı, tekrar seçimlerin yapılacağı şu sıkıntılı günlerde Dalaman koylarının ihalesinin tekrar gündeme gelmesine anlam veremiyoruz. Dalamanlılar olarak karşı duruşumuz devam edecektir”

MHP Dalaman İlçe Başkanı Telat Topçuoğlu, “Çadırlarımız hazır. Daha önceki ihalede verdiğimiz tepki aynen devam edecektir”

MHP Muğla Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Erdoğan “Dalaman koyları için Dalaman halkı ile birlikte mücadelemiz devam edecektir. İktidar seçimlere kadar ne yağmalayabilirsek kar zihniyeti ile hareket etmeye devam ediyor”

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Orhan “koyların yeniden ihale edilmemesi, mahkeme sonucunun beklenmesi ile ilgili olarak Milletvekillerimiz ile birlikte uğraş verdik ama buna rağmen ihaleye çıkarıldı. Biz her zaman Dalaman halkının yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz ama yasalara da karşı durmamız mümkün değil”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.