Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

COMENİUS’TA DALAMAN MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BAŞARILI

COMENİUS’TA DALAMAN MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BAŞARILI
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2014 1:33 pm
1.563
A+
A-

COMENİUS’TA DALAMAN MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BAŞARILI 

COMENİUS OKUL ORTAKLIKLARI KAPSAMINDA 2012 YILINDA  DALAMAN MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU ORTAKLIĞI İLE BAŞLATILAN  PROJE ÇALIŞMALARININ FİNALİ  FRANSA’DA YAPILDI 

          Ulusal Ajans tarafından desteklenen  Türkiye, Fransa, İtalya, Finlandiya, Polanya ve Hırvatistan’ın katılımı ile” Avrupa’nın Somunu Ekmek Projesi –Bread,A loaf of Europe” adlı Comenius projesi (Çoklu okul ortaklıkları)  final çalışmaları 15/05/2014 21/05/2014  tarihleri arasında  Fransa’ nın Lyon şehrinin Yssingeaux kasabasında bulunan College Jean Monnet okulunda yapıldı. 

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu müdürü Celal Bulut, İngilizce öğretmeni Emel Mutlu, Türkçe öğretmeni K.Emrah Bağlıca, Resim öğretmeni Gülcan Güçlü, okul öğrencilerinden Gizem Baylan, Celal Ayyıldız, Ahmet Beldek, Hafife Ayyıldız, Emine Ayyıldız ve Mehmet Doğan  proje çalışmasana katıldılar. 

Final çalışmaları kapsamında düzenlenen festivalde her okul kurdukları stantlarında kendi kültürlerini yansıtan ürünleri,  proje süresince yaptıkları çalışmalarını sergilediler. Ayrıca proje çalışmalarına katılan idareci, öğretmen ve öğrenciler yerel yetkililer ile görüşerek, şehrin tarihi, coğrafi ve kültürel yerlerini görebilmenin yanında  ülkenin  eğitim-öğretim sistemleri hakkında bilgi  edinmişlerdir. 

“Çalışmalar çok verimli oldu”SDC16608 - COMENİUS'TA DALAMAN MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU BAŞARILI

İngilizce öğretmeni Emel Mutlu : ”Proje final çalışmaları öğretmenler ve öğrenciler açısından çok verimli sonuçlar sağlamıştır. Öğretmen ve öğrenciler 2012 yılında başlatılan ortak çalışmalar süresince farklı ülkelerin kültürlerini tanıyarak kültürler arası benzerlik ve farklılıkları  gözlemleme imkanına sahip olmuşlardır. Avrupa ve Avrupa insanları hakkında daha fazla bilgi edinmişlerdir.Yeni arkadaş ve dostlar edinme imkanı elde etmişlerdir.Ayrıca   farklı bir ülkenin eğitim sistemini  görmeleri ,yaşadıklarını ve deneyimlerini  okul  arkadaşları  ile paylaşmaları, diğer öğrencilerin de bu tür projelere  ilgilerinin artmasını sağlamıştır.Öğrenciler açısından farklı ülkelerin  insanları ve öğrencileri ile  iletişim  kurabilmek için birden fazla yabancı dil bilmelerinin gerekli olduğu bilincine varmışlardır.

Festival çalışmalarımız oldukça verimli ve başarılı geçmiş olup, Türk standının yoğun ilgi görmesi ülkemiz adına sevindiricidir”.dedi. 

“Türk yemeklerini tatma şansı tanıyoruz”

Türkçe öğretmeni K.Emrah Bağlıca : ”Fransa tüm güzelliklerini turizme kazandırmaya çalışan, var olanı koruyan ve olmayanı bulup turizme katan bir ülke. Gezip gördüğümüz bölge doğal güzelliği  ve beşeri güzelliği ile ön plana çıkıyor. Sokaklarda gezerken tarihin mistik kokusu ciğerlerimize işliyor.

12. yüzyıldan kalma kiliseleri ve taştan yapılmış evleriyle tarihin içinde dolaşıyoruz Doğal afetlerle oluşan çatlaklar ya da yıkıntılar aslına uygun restore edilmiş. Soğuk diye bilinen Fransızlar kendilerini yenileyip, sıcak bir kimliğe bürünmüş. Ama; gördüğümüz bölgede sıcak Fransızların yemekleri hala soğuk. On öğünün birinde sıcak yemek bulabildiğimiz Lyon’un Le Puy kentinde sulu yemek de yapılmıyor. Neyse ki bölgemizin yemek tariflerini içeren bir kitapçığı veriyoruz ve onlara da leziz Türk yemeklerini tatma şansı tanıyoruz. Fransa görülmeye değer”dedi. 

“kültür alış verişine köprü oldu”

Görsel Sanatlar öğretmeni Gülcan Güçlü : ”Kültür-Sanat festivali havasında geçen Fransa çalışmaları  çok güzel kazanımlar, deneyimler getirmiştir. Ülke  kültürleri arasında güçlü bir etkileşim ve kültür alış verişine köprü olmuştur. Dili geliştirmek için iyi bir fırsat olarak görüyorum.

 

“Fransa’da büyük bir heyecan ve sevgiyle karşılandılar”

Okul müdürü Celal Bulut: ”Öğrencilerimizin Fransız ailelerin yanlarında misafir olarak kalmış olmaları  yeni aile ve arkadaşlar edinmelerine vesile oldu,  bu durum öğrencilerimizi mutlu etmiştir. Giderken neyle karşılaşacaklarını bilemeyen öğrenciler, Fransa’da büyük bir heyecan ve sevgiyle karşılandılar. Dil olarak rahat iletişim kuramasalar da  bakışlar ve hareketlerle çok  iyi anlaştılar. Öğrencilerimizin tamamı projeden memnun ayrıldılar. Ülkemize dönerken yeni arkadaşlarını geride bırakmanın üzüntüsü gözlerinden  yaş olarak düştü. Gelecekte  yine Fransa‘ya  gitmek isteyen öğrencilerimiz bu tür projelerin ülkeler insanları arasındaki ön yargıyı yıkacağını, kültür etkileşimi yaşattığını ve kendilerine yeni ufuklar açtığını ifade ettiler”dedi.

 

“6 ülkede yaptığımız  proje çalışmaları yaptık”

Okul müdürü “2012 Ekim ayında fiilen başlatılan proje çalışmalarının  21/05/2014 tarihinde başarılı bir şekilde  tamamladık,  proje süresince sırasıyla ilk toplantımızı Türkiye’de, (Dalaman) başlattık daha sonra sırasıyla Finlandiya, Hırvatistan, İtalya, Polanya  ve son toplantımızı da  Fransa da yaparak bitirdik.

6 ülkede yaptığımız  proje çalışmaları  çok başarılı  geçti, proje ekibi olarak Türk halkı adına olumlu izlenimler bırakarak okulumuzu, ilçemizi, ilimizi  ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz inancındayım.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.