Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor
REKLAM ALANI
Aralık 29, 2015 12:36 pm
1.392
A+
A-

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor

 

 

Çevre sorunları ve sokak hayvanları konusunda bilgilendirici bir eğitim programı hazırlayan HAYDOG Köyceğiz Hayvan Dostları Derneği ile Milli Eğitim Müdürlüğünün de onayıyla ilçe okullarında eğitime başladı.

 

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için yürütüleneğitimlere İlkokul ve Ortaokul seviyesinden başlandı.Seminerler Veteriner Hekim Gülbin Ersan Durgaç ve DOHAKDER Derneği Başkanı Mebrure Kuzey Bloom tarafından veriliyor.

HAYDOG Köyceğiz Hayvan Dostları Derneği Başkanı Mukaddes Paulsen ”Bizler eşsiz coğrafyasıyla değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Köyceğiz’i kendi dokusuyla gelecek nesillere devretmeyi borç biliyoruz. Köyceğiz mükemmel doğası, farklılıkları ve tüm canları ile kapılarını dünyaya açabilmelidir. Bu nedenle bu dokunun ve canlıların korunması gerekmektedir.Bu eğitimleri de bu çerçevede önemsiyoruz. Derneğin değişik okullarda yaptığı sunum bittikten sonra lise ve dengi okullar için bir eğitim programı hazırlanmasına başlanacaktır” dedi.

Seminere katılan çocuklar sokak hayvanları ile birlikte vakit geçirmek ve derneğin işlettiği sokak hayvanları rehabilitasyon merkezine aileleri ile birlikte hafta sonlarında ziyaret etti.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Jandarma Komutanı Evren Kaptan ve Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem de seminerlere katılarak bu konudaki katkı ve duyarlılıklarını gösteriler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.