Dolar 32,5490
Euro 34,8241
Altın 2.439,12
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
REKLAM ALANI
Kasım 1, 2017 7:35 am | Son Güncellenme: Kasım 1, 2017 7:36 am
1.499
A+
A-

“Askıda Bisiklet” çığ gibi büyüyor…

OMR 0051mm -

Ortaca’da, bir bisiklet satış işletmesinin “Askıda bisiklet” adı altında başlattığı sosyal sorumluluk projesi çığ gibi büyüyor. Projeye Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de destek verdi.

OMR 0041 -

Projeyle kullanılmayan bir bisikleti, ihtiyaç sahibi birine vererek toplumda yardımlaşma ve bisiklet alışkanlığının artırılması hedefleniyor.

Projeye destek veren vatandaşlardan gelen bisikletler ve malzemeler atölyede bakımı yapılarak elden geçiriliyor.

Projede sadece bisiklet değil, forma ve kask gibi malzemelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Askıda Bisiklet, projesi kapsamında toplanan bisiklet ve malzemeler düzenlenen etkinlikte dağıtıldı. Malzemelerini alan çocuklar ilk turlarını arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunda bisiklet turuna katıldılar.

D -

 

-Küçük rütuşlar, büyük mutluluk

Tarkan Erbil “askıda bisiklet adı altında bize gönderilen bisikletleri çok kısa zaman içerisinde küçük rütuşlarla kullanır hale getirerek ihtiyaç sahibi olan arkadaşlara teslim ediyoruz. Frenlerin ayarlarına bakıyoruz. Değişecek olan parçaları değiştiriyoruz. Göbek bakımları, zincirlerini yağlıyoruz kullanır hale getiriyoruz bisikletleri. Genel periyodik bakımlarını yapıyoruz. Yaptığımız bu küçük rütuşlarla çocuklarımızın mutluluklarını görmek bizleri daha çok mutlu ediyor” dedi.

 

 

Bisikletinin bazı parçalarının askıda bisiklet projesiyle yenilendiğini söyleyen Şükrü Umut Akcan “Bisikletim fabrika çıkışlı normal bir bisiklet, bisikletimi rahat kullanamıyordum. Askıda bisiklet projesi sayesinde bisikletimde eksik olan parçaları tamamladık. Şu anda bisikletimi daha rahat kullanabiliyorum. Projeyi başlatanlara ve destek olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

-Bisiklet sürmenin mutluluğunu yaşadılar

B -

 

Askıda bisiklet adı altında bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını kaydeden Proje sorumlusu Zehra Erbil, her fırsatta yetkililerden bisiklet yolları istediklerini söyledi.

Bisiklet yollarının yanında güvenli bisiklet sürüş konusunda eğitimler verilmesi gerektiğini planladıklarını anlatan Zehra Erbil, “Gördük ki bütün öğrencilerin rahat kullanımlı bisikletleri yok, kaskları yok, eldivenleri yok güvenli bir sürüş yapamıyorlar. Önce bunların giderilmesi gerektiğini düşündük. Biz sosyal medyadan ve basından askıda bisiklet projesini başlattık” dedi.

C -

 

Askıda bisikletin hiçbir kar amacının olmadığını dile getiren Erbil şunları söyledi.

“Çocuklarımızı bisiklet sahibi yapmayı istiyoruz. Sadece dolabınızda kullanmadığınız aksesuarlarınız, forma olabilir, kask çok önemli, eldiven önemli. Bisikleti olmayan çocuklarımız var, bisiklet aşkı var içlerinde bisiklet kullanmak istiyorlar. Öğrencilerimize vermek şartıyla fazla bisikletleriniz varsa istiyoruz. Projemize başlayalı kısa süre olmasına rağmen çığ gibi büyüdü. Destekçilerimizden gelen bütün bisiklet malzemelerini öğrencilerimizle paylaştık, hediyelerini dağıttık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek yeter. Gerçekten sevinç içerisinde mutlulukla artık daha güvenli sürüş yapacaklar.”

A -

Erbil,  çocukların evlerinden okullarına, okullarından evlerine daha güvenli ulaşmaları için bisiklet yollarına ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

IMG 20171024 114805 -

-Başkan Hasan Karaçelik’ten destek

Proje sorumlusu Zehra Erbil hazırladığı projeyi ziyaret ettiği Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e de anlattığını söyledi.

Erbil, “başkanımız Hasan Karaçelik projeye çok olumlu baktı ve gereken desteği her zaman vereceğini söyledi. Yaşadığımız yer için proje yapmak ve yetkililerden destek almak bizleri daha da motive ediyor. Bu projeyi geliştirerek yaygınlaştıracağız. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.