Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

CHP’den, AK Parti seçim vaatlerine tepki

CHP’den, AK Parti seçim vaatlerine tepki
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2015 3:46 pm
1.602
A+
A-

CHP’den, AK Parti seçim vaatlerine tepki

 

CHP Milletvekili adayları ve partililer Ak Parti’nin seçim vaatlerine düzenledikleri toplantıyla tepki gösterdiler.

DSC_0084 mm

 

CHP Muğla Milletvekili ve adayı Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Muğla Milletvekili adayı Burak Erbay, CHP Dalaman ilçe teşkilatı, Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz ve partililerin katıldığı toplantı Dalaman Şehit Mehmetçik parkında yapıldı.

 

Toplantıda yapılan açıklamalar şu şekilde:

CHP Dalaman İlçe başkanı Erdoğan Karakuş, ”7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin kaderi öyle ya da böyle bu verilecek oylarla belirlenecek. Son zamanlarda Dalaman ilçesinde asılsız haberler hep pankartlara taşındı. Bu pankartlara taşınan haberlerin başında doğru olmayan Göcek tünelinin ücretsiz olacağı, Yat limanının yapılması ve Denizli-Acıpayam Dalaman yolunun yapılacağı seçim öncesinde gündeme getiriliyor. Vatandaşlarımızın bu asılsız vaatlere inanmamalarını istiyoruz”

 

-Orman işçileri AK Parti konvoylarında

CHP Muğla Milletvekili ve adayı Prof. Dr. Nurettin Demir, ”7 Haziran seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte görüyoruz ki AK Parti Cumhurbaşkanını da yanına koyarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli pankartlarla özellikle Dalaman’ın dağ köylerinde ve Göcek tüneli girişinde pankartlarla bunu destekliyorlar. Belgeli bir şekilde bunu her yerde görüyoruz. Geçtiğimiz gün Dalaman’ın Kızılkaya köyüne yapmış olduğumuz ziyaretlerde gördük ki başta Dalaman Orman işletmesi memurları olmak üzere devletin bütün memurları maalesef AK Parti konvoyunda ve partililerle birlikte propagandaya yoğun bir şekilde katılıyorlar. Ben bunu kınıyorum. Tarafsız olması gereken devlet kurumlarının Valisinden Kaymakamına ve memurlarına kadar orada AK Parti İktidarını çanakçılığını yapmalarını gerçekten Türk demokrasisi açısından, Türk devleti açısından utanılacak bir nokta olduğunu belirtmek istiyorum”

-Dalaman-Acıpayam yolu

”Dalaman’ın pek çok sorunları var, AK Parti iktidarı bunları tamamlamak ve sorunları bitirmek yerine sürekli her seçimde tekrar tekrar sakız misali halkın önüne getiriyorlar ve halka doğruları söylemeyerek yeni bir kandırma yeni bir yalan furyasıyla halkın oylarını kendilerine yönlendirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Özellikle burada değinmek istediğim nokta; Dalaman-Denizli-Acıpayam yoluyla ilgili olan polemikler. 40 yıldır bu yolun Devlet tarafından programı yapılıyor projesi yapılıyor gibi pek çok söylemleri şimdiye kadar dinledik ve duyduk. Bu dönemde de aynı şekilde görüyoruz, ama ne var ki belediyemizin başvurusu sonucunda karayolları bölge müdürlüğünün burada böyle bir yol ağının olmadığını resmi olarak ve belgeli bir şekilde bize ilettiler. Ben ayrıca 2014 bütçe görüşmeleri sırasında Sayın bakan Binali Yıldırm’a, Dalaman’ı Denizli Acıpayam’a bağlayan karayolunun yapılıp yapılmayacağı konusunu kendisine sözlü olarak sormuştum. Sayın Bakan dedi ki; “Böyle bir projemiz yok, böyle bir gündemimiz de bir düşüncemiz de yok” demişti. Sonrada yazılı olarak bana bunu cevap olarak verdi ve belgesi var. Sayın Bakan Binali Yıldırım’ın vermiş olduğu yazıda; “Tavas ile Dalaman merkezleri arasında ulaşımı sağlayan, Tavas, Muğla, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ile Tavas Acıpayam, Çameli, Fethiye, Dalaman yol güzergahları var olduğundan yani 2 ulaşım Denizli’den buraya var olduğundan bu nedenle yeni bir güzergah alternatif yola ihtiyaç olmamaktadır” Tamam böyle bir şey düşünüyor olabilirsiniz Bakanlık olarak eyvallah ama seçim  sürecinde gelip burada Başbakan söz verdi diye daha karayolu güzergahına alınmayan bu yolu biz önümüzdeki süreçte yapacağız demesi halkın aldatılması değilmidir?. Haritada baktığımızda da böyle bir yolu karayollarının yol haritasına almadığını gözlerimizle de görüyoruz”

-Göcek tüneli ücretsiz olacaktı

”Göcek tüneli biliyorsunuz ki 30 Mayıs’ta bir açılış yapılacaktı ve ücretsiz olarak halkın hizmetine sunulacaktı. Benim duyduğum kadarıyla Göcek 1 tünelini açan şirket ile aralarında ciddi bir sürtüşme olduğundan buna izin vermediğinden hukuksal olarak bazı sorunlar çıktığından açılmadığını görüyoruz. Seçime de 3 gün kaldı ama yine pankartlarda görüyoruz ki ”Göcek 2 tüneli ücretsiz olarak halkımızın hizmetine açılıyor müjdeler olsun” diyor. Bu halkı aldatmak değilmidir?”

-Yat Limanı için gelişme söz konusu değil

”Dalaman yat limanını uzun yıllardır yine iktidar tarafından çeşitli kereler Dalaman halkını aldatan ve gözünü boyayan bir propaganda aracı olarak kullanıyorlar ve maalesef onunla ilgili ciddi bir durum söz konusu değil”

-Seçim tedbirlerimizi aldık

CHP Muğla Milletvekili adayı Burak Erbay: ”Seçimle az bir zaman kaldı biz tüm tedbirlerimizi aldık, kedileri eğittik, jeneratörümüz hazır. Eskiden seçimlere başka türlü hazırlanırdık sandık başlarına görevli koyardık şimdi artık sistem değişti. İnşallah sağlıklı bir seçim atlatırız. Görüyoruz ki karşı tarafta ciddi bir çırpınış var akıl almaz vaatler nereye nasıl saldıracaklarını şaşırmış durumdalar. 13 yıldır sanki iktidar başka parti iktidarmış gibiler şimdi seçime yeni giriyormuş gibi vaatler, Ortaca’da Gökbel’e gidiyoruz yıllardır çözülemeyen 2B engelini çözeceğiz vaatleri, Hamit köye geliyorsunuz tapusu yok insanların yıllardan beri ekip diktikleri arazileri AK Parti’ye oy vermezseniz tapularınızı alamazsınız tehditleri, Hastanelerde personeller ile ilgili tehditler bu şekilde hiç bir yere varamazsınız.”

-Yat limanı, Yatan bir liman

Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz: “Her seçim öncesi Yatan bir limanı ayağa kaldırıyorlar oysaki yat limanı yatan bir limandır. Hiç bir kıpırdama olmuyor. Ben Dalaman belediye başkanıyım,  yat limanıyla ilgili bir gelişme olsaydı bizim mutlaka haberimiz olurdu, bir gelişme oluyor da, bizim haberimiz yoksa ben kendime aldığım görevden dolayı sorgulama yapmam lazım”

-Acıpayam yoluna biz el attık

Dalaman-Acıpayam yoluna da değinen Şaşmaz, “bu yolun yapımını da büyükşehir üstlendi. Karaören-Çöğmen arasına 7 Km. Kayadibi -Elcik arasına 11 Km. bu sene için asfaltlama planı koyduk yani büyükşehir yapacak”

Ali Rıza AKKIR

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.