Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

CHP Ortaca İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan;

CHP Ortaca İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan;
REKLAM ALANI
Mart 11, 2013 10:58 am | Son Güncellenme: Mart 11, 2013 11:07 am
1.619
A+
A-

OKN00221 - CHP Ortaca İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan;OKN00162 - CHP Ortaca İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan;OKN0019 - CHP Ortaca İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan;CHP Ortaca İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan;

“yaşasın kadın dayanışması”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Ortaca’da etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet meydanında toplanan kadınlar Atatürk anıtına çelenk bırakarak basın açıklamasında bulundular. Diğer taraftan CHP Ortaca İlçe Örgütünde Yuvarlakçay direnişinde kadın ve basında yer alan kadına yönelik şiddet ve kadın direnişleri konulu sergi açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile CHP Ortaca İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan tarafından basın açıklaması okundu.

Zühal Arslan açıklamasında “8 Mart 1857’de New-York kentinde 40 bin Dokuma İşçisinin daha iyi çalışma koşulları için ve eşit işe eşit ücret istemiyle başlattığı mücadelenin sonucunda, çoğu kadın 129 işçinin hayatını kaybetmesinin anısına dünyanın her yerinde ve ülkemizde daha iyi bir dünya özlemi taşıyan kadınların hak arama mücadelesinin günüdür” dedi.

8 Mart mücadelesinin haklılığından aldığımız cesaret ve güç ile ekonomik, siyasal ve sosyal kuşatılmışlığı kırmak, umut ve güven dolu onurlu bir geleceği kurmak, kaybettiklerimizi kazanımlara dönüştürmenin güçlü adımlarını örgütlemek için bir araya geldiklerini ifade eden Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz kadınlar yüzyıllardır gericiliği, güvensizliği, yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, savaşı, ırkçılığı ve militarizmi en yoğun ve en ağır biçimiyle yaşayanlarız. Küresel ekonomik kriz, savaşlar ve yaşamlarımızı kuşatan muhafazakarlık biçimleri ile sürekli yeniden üretilen şiddet, cinsiyetçilik ve ırkçılığa maruz kalıyoruz.

Bugün dün olduğu gibi, kadınları yaşamın dışına itmeye çalışanlara karşı tekrar sözümüzü söylüyor, ülkemizin kadınlar açısından umudun tükendiği bir ülke haline gelmesine seyirci kalmayacağımızı ilan ediyoruz.

Ekonomik, siyasal ve sosyal kuşatılmışlığın kırıldığı, umut ve güven dolu onurlu bir gelecek, hak ve olanak eşitliğinin olduğu, çoğulcu, özgür ve sosyal adalet temelli bir dünya istiyoruz.

Bizler farklı görüşlerin zenginlik olduğuna, kadınların dayanışmasının ve ortak bir mücadele yürütmesinin bir temenniden öte zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu mücadelenin toplumun her kesiminden ezilen, dışlanan ama isyan etmeyen, barış, emek, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi ile kadın mücadelesinin ayrılmaz bütünlüğüne inanan bütün kadınlarla yaşamın her alanında yan yana, omuz omuza, el ele olduğumuz sürece başarılı olacağına inanıyoruz.

Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak; “gün dayanışma günüdür, gün direnme ve isyan etme günüdür, gün kadınların mücadele günüdür, yaşasın 8 Mart yaşasın kadın dayanışması diyoruz”.

Ömer KUNDAKÇI

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.