Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Çevre Grubundan yürüyüş ve bisiklet yolları projesi

Çevre Grubundan yürüyüş ve bisiklet yolları projesi
REKLAM ALANI
Mart 30, 2015 10:19 am
1.310
A+
A-

Çevre Grubundan yürüyüş ve bisiklet yolları projesi

 

Ortaca Kent Konseyi Çevre ve Turizm Çalışma Grubu bölgedeki turizmi canlandırmak için yeni projeler üretiyor.

 

Murat Demirci, yürüyüş ve bisiklet yolları projesini katıldığı toplantıda anlattı. Projeyle birlikte Köyceğiz-Ortaca-Dalaman ilçeleri yürüyüş ve bisiklet yolarıyla birbirine bağlanacak.

Grup üyeleriyle yapılan toplantıda konuşan proje yürütücüsü Murat Demirci, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla turizmi köylere de yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Bu ilçelerde işaretli ve uzun mesafeli bir bisiklet ve yürüyüş yolunun yapılmasını amaçladıklarını belirten Demirci, şunları söyledi:

“Bu bölgenin tanınmasını, alternatif turizmle birlikte turizmi 12 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken eko turizm anlayışıyla yapıyoruz. Bisiklet ve yürüyüş yolu projesinin sürdürülebilir olmasını, devamının gelmesini, bakının sürekli olarak yapılmasını hedefliyoruz. Özellikle kırsal kesimde turizmden pay almamış köylerden bu yolları geçirerek onların da buradan pay almasını sağlamak istiyoruz.”

Demirci, başarılı bir proje olan Likya Yolu’nun çok güzel bir örnek olduğunu, bu yolun özellikle yerel halk tarafından benimsendiğini ve seyahat acenteleri tarafından pazarlandığını ifade etti.

Likya Yolu’nun geçtiği köylerde de ‘köy pansiyonculuğu’ yapıldığını anımsatan Demirci, “Turistlerin istediği de bu. Buraları ön plana çıkarmak istiyoruz. Bunu da burayı bozmadan yerel öğelerle birlikte kullanarak yapacağız. Amacımız orda köy pansiyonculuğu ile başlayıp her yeri betonlaştırmak değil. Oranın güzelliğini ve doğallığını bozmadan turizmden pay almasını sağlamak” diye konuştu.

Demirci, Başvuru sahibi olarak Dalyan Turizm, Kültür ve Çevre Koruma Derneği tarafından GEKA’ya sunulan proje ile ilgili projenin ortaklarını ise şu şekilde anlattı.

Ortakları: Köyceğiz Belediyesi, Ortaca Belediyesi, Dalaman Belediyesi, Muğla Ticaret Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi.

Potansiyel iştirakçileri: KOBİDOK Köyceğiz Bisiklet ve Doğa Sporları Kulubü , Dalyan Bisiklet Muhtarlığı (Dalyan Bisiklet Kulübü Derneği), ”DABİSDE” Dalaman Bisiklet Derneği, diğer (TÜRSAB?)

Potansiyel destek grupları:

Köyceğiz: Köyceğiz Kent Konseyi, Köyceğiz Yürüyüş Grubu, Köyceğiz Bisiklet topluluğu,

Ortaca: Ortaca Kent Konseyi, Ortaca Bisiklet Topluluğu, ORTACA OUTDOOR, Dalyan Yürüyüş Grubu, Dalyanlı, Dalyan Outdoor

Dalaman: Dalaman Kent Konseyi, Dalaman Doğa Yürüyüşçüleri, Dalaman bisiklet topluluğu

Bütçesi ve finansman kaynakları: Projenin tahmini bütçesi 300 bin TL’dır. Finansman kaynakları GEKA, Proje Ortakları ve dernekler dışındaki proje iştirakçileridir.

GEKA’dan talep edilen mali katkı (=en fazla %75) 225 bin TL, Proje ortaklarının mali katkısı (=en az %25) 75 000 TL’dır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.