Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Cenazeler Şanlıurfa’ya gönderildi

Cenazeler Şanlıurfa’ya gönderildi
REKLAM ALANI
Eylül 4, 2015 6:10 am
1.630
A+
A-

Cenazeler Şanlıurfa’ya gönderildi

DSC_0051

Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olaydan sağ kurtulan Abdullah Kurdi’nin 2 yaşındaki kızı Aylan, 3 yaşındaki oğlu Galip ve eşinin cenazeleri Dalaman Havalimanı’ndan Şanlıurfa’ya gönderildi.

 

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı da aileyle birlikte Şanlıurfa’ya gitti.DSC_0028

Baba Abdullah Kurdi, işlemlerin ardından Adli Tıp Kurumu önünde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen cenaze nakil aracıyla, eşi ve çocuklarının cenazelerini alarak Dalaman Havalimanına geldi. Havalimanında yapılan işlemlerin ardından cenazeler THY’ye ait uçakla önce İstanbul’a ardından da Şanlıurfa’ya gönderildi.

Kurdi, havalimanında da Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten ve Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ile bir araya geldi. Vali Çiçek ve Milletvekilleri Kurdi’ye taziyelerini iletti.

Aileyi yalnız bırakmayan, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ve HDP Muğla İl başkanı Yusuf Uludağ, havalimanında açıklamalarda bulundular.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek, “ailenin isteği üzerine cenazeleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gönderdiklerini söyledi.

-Vali Çiçek, “Kendilerine Göç idaresi müdürlüğünden görevlilerimiz refakat edecek. Suruç’a da Şanlıurfa valiliğimiz ulaştıracak. Biz şimdi ne gerekiyorsa yaptık, ihtiyaçlarını yol giderlerini hepsini valilik olarak karşıladık. Çünkü acı kolay bir acı değil. Mültecilerin her zaman yanındayız. Her zaman misafir ederiz. Böyle bir kazayı yaşamaları hepimizi üzdü”

 

-HDP Muğla İl başkanı Yusuf Uludağ, “aslında kıyıya vurmuş küçük bedenler insanlık dramının son perdesi. Bu Ortadoğu’nun ve savaşın bir gerçeği. Herhalde tüm dünya savaşın ne kadar kötü olduğunu kıyıya vuran küçük bedenden görüp öğrenebilir. Ve savaşları nasıl durduracağının hesabını yapabilir”

 

-AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten “2011 yılı Nisan ayında başlayan Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkemize yaklaşık 2 milyon Suriye vatandaşına kapılarımızı açtık. Bunların yaklaşık 500 bini 11 ilimizde kurduğumuz kamplarda 2011 yılından bu yana misafir etmekteyiz. Bu 2 milyon Suriye vatandaşımızın sadece 150 bini Avrupa’da ve Birleşmiş Milletler nezdindeki kamplarda misafir edilmektedir. Buradan tüm dünyaya ve tüm Birleşmiş Milletlere buradaki karışıklığın ve insanlık dramının dikkatini çekmek istiyoruz. Çünkü hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu her fırsatta Avrupa’ya ve tüm dünyaya buradaki yaşanan dramı her fırsatta anlatmaya çalışmaktadır. Tek temennimiz Suriye’deki iç kargaşanın sona ererek Suriye vatandaşlarımızın ülkelerine geri dönerek barış ve huzur içinde yaşamalarıdır”

 

-Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı “Suriye’de yaşanan dramın neticelerinin en büyük sonucunun Türkiye’ye yansıdığını defalarca dile getirmemize rağmen ne yazık ki dünya kamuoyu ve Türkiye’deki bazı çevreler bu yaşanan acının, bu yaşanan ızdırabın, bu insanlık dramının hangi boyutlarda olduğuyla ilgili bir duyarlılık sahibi değillerdi. Bu kardeşimizin, bu çocuğun bedeni üzerinden nasırlaşmış vicdanların tekrar harekete geçeceğini umuyorum. Gerçekten çok büyük bir acının yaşandığını, çok büyük bir dramın yaşandığını görüyoruz. Türkiye bu konuda çok büyük bir fedakarlıkta bulunuyor. Tek derdimiz, kaygımız bu ve benzeri acı olayların yaşanmaması içindir”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.