Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

Caria & Lycia projesine sahip çıkın

Caria & Lycia projesine sahip çıkın
REKLAM ALANI
Temmuz 29, 2017 12:02 pm | Son Güncellenme: Temmuz 29, 2017 12:24 pm
1.612
A+
A-

Caria & Lycia projesine sahip çıkın

2 4 - Caria & Lycia projesine sahip çıkın

Dalyan Turizm, Kültür ve Çevre Koruma Derneği tarafından Muğla’da turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya sunulun ve tamamlanmak üzere olan ‘Köyceğiz, Ortaca, Dalaman Yürüyüş ve Bisiklet Yolları’, “The ECOtrails of Caria & Lycia” projesine sahip çıkılmasını istedi.

‘Köyceğiz, Ortaca, Dalaman Yürüyüş ve Bisiklet Yolları’, “The ECOtrails of Caria & Lycia” projesi yöneticisi Murat Demirci, Dalaman’da faaliyet gösteren bir derneğin, oluşturulan güzergahları “Karia yolu” adı verilerek tanıtıldığını söyledi.

MURAT DEMİRCİ - Caria & Lycia projesine sahip çıkın

Murat Demirci,

Murat Demirci, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, “Arkadaşlar, bazılarınızın bildiğiniz gibi Kariayolu Derneği adında yeni bir dernek kuruldu ve bu dernek Ağustos ayında Sarsala’da bir kamp etkinliği, Kasım’da da bir bisiklet turu düzenliyor. Malesef bu Dernek, bu ve diğer faaliyetlerinde bizim bölgemizde oluşturduğu güzergahları, halen çalışmakta olduğumuz ve yürüyüş grubunuzun da paydaşı olduğu The ECOtrails of Caria & Lycia projesini bilmelerine rağmen, “Karia yolu” adı vererek tanıtıyor. Kendilerine, bu bölgedeki rotalara Karia Yolu denemeyeceğini, bu bölgenin rotalarını toparlayıp işaretleyen ve Karia Yolu’na bağlantı sağlayan mevcut bir projemiz olduğunu, yaptıklarının bölgemiz projesini destekleyip tanıtmak yerine ısrarla başka bir bölgenin rota adını kullanmalarının etik olmadığını defalarca açıkladım. Dahası, Karia Yolu adının Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na ait tescilli bir marka olduğunu, bu sebeple aynı isimle dernek kurmalarının hukuki sorun olacağı konusunda uyarıda da bulundum. Ancak bu arkadaşlar bu uyarılarıma kulak asmadan yollarına devam ediyorlar. Ben ve benim gibi birçok kişi bu bölgede bu proje için bu kadar emek sarfederken, bu bölgeden birinin kalkıp böyle bir şey yapmasını anlayamıyorum; amaç nedir bilmiyorum. Ve şimdi görüyorum ki, sizlerin de bu organizasyonda adınız geçiyor. Eğer bu konuda sizler de benim gibi düşünüyorsanız, lütfen paydaşlığın gereğini yerine getirin ve bu arkadaşlara rotalarını tanıtırken Karia Yolu adını değil bizim projemizin adını kullanmaları konusunda yaptırımcı olun”

The Eco Trail projesi kapsamında 350-400 km yürüyüş ve 500-600 km de bisiklet rotası bulunuyor. Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’de kapsayan güzergahta 47 mahalle yer alıyor. 22 Ekim 2015 tarihinde başlayan proje, 23 Ekim 2017 tarihinde sona erecek.

300 bin 750 TL bütçeli projenin finansmanının 224 bin 730 TL’sini GEKA, 25 bin 440 TL’sini Dalaman Belediyesi, 25 bin 440 TL’sini Ortaca Belediyesi, 21 bin 200 TL’sini Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve 3 bin 760 TL’si de Dalaman Ortaca Turizm Altyapı Birliği (DOTAB) tarafından karşılanacak.

Gürcan Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. kariayolu derneği dedi ki:

    Kariyolu Derneği Muğla Valiliğinin 16.06.2017 tarihinde 48-016-149 kütük numarası ile kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Amacı karia coğrafyasını ve karia yolunun tanıtımı için sportif etkinlikler düzenlemektir. 18 -20 Ağustosta paydaşlarımızla düzenlediğimiz Karia kampı etkinliğini face’de 190 bin kişi ziyaret etti.
    kampa katılan ziyaretçilerimizle Dalaman Lydai antik kentinin tanıtımı için Dalaman Doğa yürüyüş grubu rehberliğinde doğa yürüyüşü yaptık.

  2. karia derneği dedi ki:

    kariayolu derneği; kariacoğrafyası ve karia yolunun tanıtımı için faaliyet vermek amacı ile kurlmuştu. Mart 2018 tarihinde Mutso’nun “kariayolu” isminin kendilerinin patentli ismleri olduğundan kullanılmaması konulu ihtar göndermesi ile Olağanüstü genel kurula giderek “karia derneği” ismini aldık.
    Karia derneği kısa zamanda az bilinen karia antik kentleri olan Kalynda,krya,lissai,lyda,,arymaxa, psilis’ini tanıtımı ve sürüdrülebilir alternatif turizm için
    karia bisiklet turu
    karia bisdiklet feestivali
    karia’dan likya’ya dönüyor pedallar
    Patara bisiklet ve kültür turu
    datça bisiklet festivali
    dalyan caretta yarış bisikleti festivali,
    karia çocuk kampı,
    7 ekimde kariaultra etkinliklerini düzenlemiş ve devam etmektedir.