Dolar 32,5998
Euro 34,8065
Altın 2.490,16
BİST 9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Carettalarla yüzdüler

Carettalarla yüzdüler
REKLAM ALANI
Mayıs 2, 2018 3:04 pm | Son Güncellenme: Mayıs 2, 2018 3:05 pm
1.696
A+
A-

Carettalarla yüzdüler

IMG 2303 - Carettalarla yüzdüler

 

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği tarafından Muğla’nın Ortaca ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışına katılan 14 ülkeden 528 kişi dünyaca ünlü İztuzu Plajının sahilinde Caretta Caretta’larla yüzdü.

DSC 7914 - Carettalarla yüzdüler

3 bin 500 metrelik parkurda, “Caretta Carettalarla Yüzüyorum” temasıyla düzenlenen yarışa, erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde 14 ülkeden 528 sporcu katıldı.

Dalyan’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışına katılanlar dünyaca ünlü İztuzu Plajının sahilinde Caretta Caretta’la yüzdüler. “Caretta Carettalarla Yüzüyorum” temasıyla İztuzu sahilinde düzenlenen yarışa, erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde 14 ülkeden 146’sı kadın, 8’i engelli 528 sporcu katıldı. Sporcular 60 tekne ile Dalyan kanalından İztuzu Plajı’na ulaştı. 3 bin 500 metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta, yaşları 14 ila 88 arasında değişen katılımcılar birinci olmak için kulaç attı. Sporcular teknelerle Dalyan kanalından İztuzu Plajı’na ulaştı. Yarışta, 3 bin 500 metrelik parkurda, yüzücülerin can güvenliği için 7 motorlu tekne ile 5 tur teknesi hazır bekletildi. Plajda ısınma hareketleri yapan yarışmacılar startla birlikte yarışın keyfini çıkardı.

1 - Carettalarla yüzdüler

 

Etkinlikte, Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Meclis Başkan Yardımcısı Miraç Cin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sedat Tuncer ile Mustafa Ercan, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Yüzücülerin, Carettaların sahildeki yumurtalama alanlarına girmemeleri için sahile uyarı tabelaları yerleştirildiği gözlendi. Yarışmalarda 30 hakem görev alırken, yüzücülerin can güvenliği için 7 motorlu tekne ile 5 de tur teknesi hazır bekletildi. Plajda jandarma ekipleri, denizde de deniz polisi botlarla, dalgıç polisler de deniz altında tedbir aldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Sahil Güvenlik ekipleri de hazır bekletildi.  Yarışa katılan engelli sporcular ise yüzme sayesinde hayata bağlandıklarını anlattılar.

-Amaç Turizmi 12 Aya Yaymak

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Meclis Üyesi Sezgin Yiğit, organizasyonun amacına ulaştığına vurgu yaparak, her yıl daha da kaliteli hale geldiğini kaydetti. Yarışmanın uluslararası bir boyut kazanacağını işaret eden Yiğit, “Bu yıl bu sınavı geçmemiz halinde seneye burada Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışması olacak. Federasyondan birçok yetkili burada ve gözlem yapıyorlar. Yarışma bitiminde herkes nasıl profesyonelce yapıldığını görecek.” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı Koray Özcan da Dalyan yüzme yarışlarının MUTSO’nun proje ortaklığı yaptığı etkinliklerden birisi olduğunu söyledi.

Turizmin 12 aya yayılması çalışmaları içerisinde bu etkinliği bunun bir parçası olarak gördüklerini belirten Özcan, “Hem Dalyan’da hem diğer ilçelerde turizmin 12 aya yayılma etkinliklerini çok önemsiyoruz. Etkinlik her yıl bir önceki seneye göre sayı ve katılımın artmasıyla gerçekleşiyor. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Etkinlik tek başına hiçbir şey ifade etmiyor çünkü mutlaka katılımın olması lazım. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun altyapısını ve mutfağını oluşturan Sezgin Yiğit ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu etkinlik ve festivallerle yaz turizm sezonu daha da uzamış oluyor. Biz bu projelere destek olarak gençliğin enerjisini geçmişin tecrübesiyle birleştirip bunu daha ileriye çıtayı yükselterek taşımak istiyoruz. Çok büyük bir iş ve güç birliği içerisindeyiz. ”

-Yıl boyu etkinlik yaparak bölgeyi tanıtıyoruz

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, ’’İlçemizin tanıtımı adına yaptığımız bu organizasyonlar ilçe tanıtımına büyük katkı sağlıyor. İlçemizde 3.’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Dalyan açık su yüzme yarışına katılım her sene katlanarak artıyor. Bizde dernekler ve kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yaparak bu organizasyonları her sene büyüterek yapmaya çalışıyoruz. Bu organizasyona katılan misafirlerimizin ilçemizi sevdiğini ve mutlu ayrıldıklarını ümit ediyorum. İlçemizde bu tür organizasyonları bütün yıl devam ettirmeye çalışıyoruz 3. Dalyan Açık Su Yüzme Yarışının hemen arkasından 6-13 Mayıs’ta da 23. Ortaca tarım Çevre ve turizm festivali sürpriz sanatçılarla yer alacak” dedi.

 

Organizasyonda genç erkeklerde Furkan Hüseyin Yüksel (17), kadınlarda Busenur Türkoğlu (19) birinci oldu. Masterlar kategorisinde erkeklerde Tolga Öçal (39), kadınlarda İmran Uyar (30) birinciliği elde ederken, engelli erkeklerde Kaan Çavuşer (17), kadınlarda ise Çilem Çelik (50) birinci oldu. Dereceye girenlere ödülleri törenle dağıtıldı.

Basın Bülteni-Melahat Kanbur

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.