Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Cankurtaranın kurtardığı Mehmet’ten teşekkür

Cankurtaranın kurtardığı Mehmet’ten teşekkür
REKLAM ALANI
Haziran 19, 2014 9:22 am | Son Güncellenme: Haziran 19, 2014 9:23 am
1.398
A+
A-

Cankurtaranın kurtardığı Mehmet’ten teşekkür

Geçtiğimiz günlerde Dalaman Sarsala koyunda boğulma tehlikesi geçiren 4 yaşındaki Mehmet Salih Sert, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Mehmet Salih taburcu edilmesinin ardından ailesiyle birlikte kendisini kurtaran Dalaman belediyesi cankurtaran, sağlık ekipleri ve belediye başkanına teşekkür ziyaretine geldi. Mehmet Salih’e oyuncak hediye eden Şaşmaz birlikte fotoğraf çektirdi.

-Başkana ve cankurtaranlara teşekkür

Hastaneden taburcu olan 4 yaşındaki Mehmet Salih Sert ailesiyle birlikte Denizli’den gelip Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’ı makamında ziyaret edip Sarsala koyundaki belediyeye ait can kurtaran ve sağlık ekiplerinin müdahalesinden dolayı teşekkür etti.

Mehmet Salih Sert’in babası Memduh Sert; “Denizli’de oturuyoruz hafta sonu Ortaca’ya eniştemin yanına misafirliğe geldik, sonra hep birlikte Sarsala koyuna denize girmek için gittik. Oğlumuz Mehmet Salih Sert biz sahildeyken kenarda oynuyordu bir anda gözden kayboldu, sonra çocuğumuzun suya girdiğini ve boğulma tehlikesi yaşadığınıı farkettik, o andada belediye can kurtaranları devreye girdi ve Sert’i sudan çıkartıp sağlık ekiplerinin müdahalesiyle nefes alması sağlandı. Çocuğumun hayatını kurtardıkları için herkese teşekkür ediyorum” dedi.DSC 0015 - Cankurtaranın kurtardığı Mehmet’ten teşekkür

Dalaman belediye başkanı Muhammet Şaşmaz; “Mehmet Salih Sert’i sağlıklı bir şekilde görmek bizleri çok mutlu etti,  hayatımızın bir çok noktasında tüm tedbirleri almak gerekiyor.  Dalaman’a gelip bizi ziyaret etmelerinden dolayıda ayrıca mutluluk duyduk.  Mehmet Salih Sert’e ailesiyle birlikte uzun ömürler diliyoruz” diye konuştu.

-Olay

Ailesiyle birlikte (15.06.2014) hafta sonunda Sarsala koyuna giden Mehmet Salih Sert, bir süre kumsalda oynadıktan sonra denize yöneldi. Aile fertlerinin kendi aralarında sohbet ettiği sırada, denize girerek kıyıda yüzmeye çalıştı. Ancak dalgaların etkisiyle sürüklenmeye başlayan Mehmet Salih’i sahilde bulunan cankurtaran ekipleri fark etti. Dalgaların arasında batıp çıktığını gören cankurtaranlar hızlı hareket ederek küçük çocuğu baygın halde kıyıya çıkardı. Suni teneffüsle Mehmet Salih’in yuttuğu suları boşaltan görevliler, sağlık ekiplerinin de ilk müdahalesiyle solunumunu normale döndürdü. Ancak, bilinci zaman zaman kapanan küçük çocuk, ambulansla Dalaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri, yapılan müdaleye rağmen küçük çocuğun hayati riskleri göze alınarak müşahede altında tutulmak üzere ambulans helikopterle Dalaman Hava Limanından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Güngör ÇOBAN

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.