Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
REKLAM ALANI
Mart 21, 2015 10:10 am | Son Güncellenme: Mart 21, 2015 10:12 am
1.407
A+
A-

18.03.2015

 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

 

 

İlimizde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla, “Şehitler Anıtı” önünde anma töreni düzenlendi.

 

Törene Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Kenan Arslanboğa, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Nafiz Acar, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, daire müdürleri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Şehitlikteki törende, çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı atışı yapıldı. Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

“Şehitlik Defteri” Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından imzalandı. Vali Çiçek, Şehitlik Defterine şunları yazdı:

 

“Aziz Şehitlerimiz,

 

Bugün “Çanakkale Zaferi”nin 100. yıldönümünde Türk milletinin varlığı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşaması uğruna mübarek vatan topraklarına kanını akıtmış şehitlerimizi minnetle ve şükranla yad ediyoruz.

 

Bu zafer, yüce milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.  Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.

 

Onun için Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir.

 

Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha da yükseklere taşıyacağız.

 

Öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bu ülkeyi ve vatanı bu güzel yurdu bizlere armağan etmiş aziz şehitlerimizi dualarla anıyor, ruhları şad olsun diyorum”

 

Daha sonra, Çanakkale Şehitlerini Anma Programına, Muğla’daki yeni ve eski mezarlıklarda bulunan şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ile devam edildi.

 

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda MSKÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik konuşma yaptı.

 

Muğla Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından sunulan “Muğla’dan Çanakkale’ye Sonsuza Yürüyenler” adlı tiyatro gösterisinin ardından “Çanakkale” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında ödül alan öğrencilere ödülü Vali Çiçek ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Programın ardından Çanakkale Savaşı’ndaki Türk askerlerinin yoğurt çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan bir öğünlük menüsü misafirlere ikram edildi.

 

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kapsamında “Beton Blok” Kırış denemesi gerçekleştiren Ali Bahçetepe 37 tane beton bloğu kırarak dünya rekorunun sahibi oldu. Bahçetepe’ye plaketi Vali Çiçek tarafından verildi.

 

Daha sonra, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüsünde Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına Vali Çiçek ve protokol üyeleri tarafından 100 fidan dikildi.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.