Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Büyükşehir bilgilendirme toplantısı

Büyükşehir bilgilendirme toplantısı
REKLAM ALANI
Kasım 14, 2014 9:33 am
1.400
A+
A-

DSC 0022 - Büyükşehir bilgilendirme toplantısıDSC 0017 - Büyükşehir bilgilendirme toplantısı

Büyükşehir bilgilendirme toplantısı


 

Dalaman belediye başkanı  Muhammet Şaşmaz : “5 yılda Dalaman’da  iyi işler yapacağız”

 

Muğla Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde gerçekleştirdiği “Bilgilendirme Toplantısı” Dalaman’da’ yapıldı.

Dalaman Kültür merkezinde  gerçekleştirilen toplantıda, 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir bünyesinde kurulan genel sekreterlikler, daire başkanlıkları, bu birimlerin görevleri ve hizmet alanları hakkında bilgiler verildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP İl başkanı Mustafa Öztürk, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP İlçe başkanı Erdoğan Karakuş, Esnaf Odası başkanı Şevket Takar, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, toplantı açılışında yaptığı konuşmada, Dalaman’ın eksiklerini ve isteklerini söyledi.

Şaşmaz ” İlçemiz Dalaman şimdiye kadar sahipsiz bırakıldığını hepimiz görüyoruz, biz göreve geldiğimiz günden beri ne eksiğimiz varsa gidermek için çabalıyoruz,  5 yılda Dalaman’da olumlu işler yapacağız, Önceliğimiz Dalaman Havalimanı yolu olacak, bilindiği gibi son zamanlarda trafik kazalarıyla can sıkan bu yol, yaz aylarında hava yolunun yoğunluğu nedeniyle yetersiz kalıyor,  bu konuda Ulaştırma ve Turizm bakanlığına sesimizi duyurup havalimanı yolu için kamulaştırılmış 22 metrelik, 10 km.’lik yolu devreye sokma girişimlerimiz olacak. Şaşmaz, Belediye olarak sorunlarla ilgileniyoruz. Belediyemiz sorumluluk alanlarının dışında kalan ve büyükşehir belediyesiyle giderilecek sorunları da onlarla birlikte çözüme kavuşturuyoruz. Uyum içinde ilçemizde muhtarlarımızla birlikte çözüme kavuşmayan sorunları da tespit edip gidereceğiz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, büyükşehirde birimlerin oluşumunun tamamlandığını bildirdi.

Daire başkanlarının sorunlarla bizzat ilgilendiğini vurgulayan Gürün şunları kaydetti:

“Büyükşehir statüsünü yedi ay önce kazandık ve belediye başkanı olduk. Şu anda kafalarda çok soru var. İlçe Belediye Başkanlığı nedir? Yetki alanları nedir? Görev alanları nedir? Nelerden nasıl, ne kadar sorumludur? Bütün bunlar bürokrasinin en üst seviyesinden, vatandaşa kadar tam bir anlaşılma noktasında değil. Zaman içerisinde sorunlarla karşılaştıkça, o konunun kimin tarafından yapılacağını o kişi veya kurum öğrenebiliyor. Genel olarak yaygın bir bilgi eksikliği var. Bunları bugünkü toplantıda ele alacağız.”

Toplantının ardından, katılımcılara birimlerle ilgili broşür dağıtıldı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bilgilendirme Toplantıları’nı daha önce de Milas, Bodrum, Yatağan, Ortaca  ve Ula ilçelerinde gerçekleştirmişti. Güngör ÇOBAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.