Dolar 32,4933
Euro 34,7433
Altın 2.421,74
BİST 9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C

Bölge turizmine ivme kazandıracak proje

Bölge turizmine ivme kazandıracak proje
REKLAM ALANI
Mayıs 4, 2016 7:32 am
1.642
A+
A-

Bölge turizmine ivme kazandıracak proje

OMR_0278 DSC_0828

 

Dalaman’dadoğal olarak çıkan 28 derece sıcaklıktaki kükürtlü su, Dalaman Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle bölge turizmine ivme kazandıracak.

 

Yaklaşık 2 milyon liraya mal olması beklenen proje Kalkınma Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Projenin 600 bin liralık kısmı GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından hibe yoluyla karşılanacak.

Termal suyun çıktığı Kapukargın Mahallesi’ndeki 80 dönümlük alana, restaurant, yarı olimpik yüzme havuzu, plaj voleybol sahası, duş, tuvalet, spor kompleksi, aynı zamanda 60-70 kişinin kalabileceği bungalov tipi konaklama tesisleri yer alacak.

Projeyle tesiste 12 ay yerli ve yabancı turistlere hizmet verileceği bildirildi. Şu ana kadar günübirlik gelen ziyaretçilerin faydalandığı kükürtlü suyun çevresinde herhangi bir tesis yer almıyor.

5 yıldır Dalaman’da yaşadığını söyleyen Cemal Şahin “buralar gerçekten çok güzel, inşallah burayı geliştirirler, daha derli toplu yaparlar, o zaman girmekten daha büyük keyif alırız. Belediye çalışma yaparsa süper olur. Ziyaretçi sayısı da artar diye düşünüyorum.” dedi.

-Proje ihale aşamasında

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, ise; projenin yaklaşık 2 milyon liraya malolacağını, 600 bin lirasının ise GEKA’dan (Güney Ege Kalkınma Ajansı) hibe olarak verildiğini söyledi.

Projenin altyapısını belediye olarak belli bir aşamaya getirdiklerini ifade eden Şaşmaz, “Dalaman ilçemizde gerçekten hem tabiat güzelliğimiz, doğa güzelliğimiz, denizimiz, sahilimiz, koyumuzun yanında bir de kaplıcamız var. Potansiyeli yüksek derecede olan, 16-17 minerali olan, doğrudan sedef hastalığına tedavi uygulaması yapabileceğimiz ve tescil edilmiş bir doğal güzellik. Uzun zamandır yaptığımız çalışma ile ve projelendirme sonucunda bu yıl belli aşamaya getirdik, Turizme kazandırılmak üzereyiz. Yaz ve kış aylarında olmak üzere alternatif turizm anlamında ilçemizde büyük bir ivme kazandıracak durumda. İhale aşamasındayız, ihale sonucunda ülkemize ilçemize kazandırmış olacağız, güzel bir tesis olacak.Tanıtımını sağladıkça buranın değerinin artacağını, aynı zamanda yaz-kış ihtiyaçlara cevap vereceğini düşünüyoruz”” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.