Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

“Bir Kuruşlar Akıllı Can Meleğe”

“Bir Kuruşlar Akıllı Can Meleğe”
REKLAM ALANI
Nisan 9, 2015 6:39 am
1.617
A+
A-

“Bir Kuruşlar Akıllı Can Meleğe”

 

 

Vatandaşlara yönelik olarak “Kuruşuna Sahip Çık”, işletmeler için “Can Meleği Destekliyoruz”  sloganı ile kampanya başlatıldı. Proje ile tüm engellilere ücretsiz dağıtımını gerçekleştirilebilecek bir sistem planlanıyor.

 

 

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği ve Muğla Üniversitesi ortaklığında Ortaca Özel Coşku eğitim kurumları iştirakinde hazırlanan proje kapsamında, engelli bireylerin, belirli alan dışına çıkması durumunda data veri takibi ve uzaktan kontrol edilebilen  “Akıllı Can Melek” projesinin sürdürülebilirliği kapsamında Marmaris’ten kampanya başlatıldı.

 

Kampanya, Muğla  Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği başkanı Halil Karanfiloğlu,  MSKÜ CBS & Uzal Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Coşku Eğitim Kurumları müdürü Eylem Tan ve BluePort AVM  Halkla İlişkiler sorumlusu Gülçin Yenipazar Özkan’ın katıldığı toplantıda tanıtıldı.

 

Muğla yöresinde yaşayan yabancıların dayanışma derneği başkanı Halil Karanfiloğlu,  “Engelli, yaşlı ve çocuk kayboldu haberini duymak istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan zaten almadıkları 1 kuruşlarını can meleğe vermelerini bekliyoruz. Üniversitemiz bünyesinde açılacak ve en kısa zamanda ilan edilecek hesapta toplanacak paralarla Akıllı Can melek projesinin Türkiye çapında uygulanabilirliği için harcanacaktır” dedi.

 

Muğla  Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mansur Harmandar, amaçlarının Türkiye’de yaşayan mümkün olursa bütün dünyadaki engelli bireylere ‘Akıllı Can Melek’ projesi kapsamında akıllı bilekliği teslim etmek ve kaybolmalarını engellemek olduğunu söyledi.

 

Bu projenin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek için insanların kullanmadıkları bir kuruşlarını buraya yönlendirmek istediklerini ifade eden Harmandar, ‘Bir kuruş’ deyip geçmemek lazım. Damlaya damlaya göl olur. Bunu da engellisine duyarlı Marmaris’ten başlatmayı uygun gördük. Üniversite olarak bilimsel çalışmalarımızı engellinin yararına kullanmak istiyoruz. Muğla’dan bir dünya engelli projesi çıkarmak istiyoruz. Tüm işletmelerin bu projeye destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

-Akıllı Can Melek bileklikler

Proje kapsamında, konum takibi yapmaya olanak sağlayan, zihinsel engelli bireyler için anında ses ve veri iletişimi imkânı tanıyan, yersel konumları izlenebilen ve istenilen mesafeler dışına çıkıldığında öncelikli kişilere otomatik haberdar edebilen bileklikler geliştiriliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.