Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
BİST 9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Bir Fotoğraf Gibidir Köyceğiz

Bir Fotoğraf Gibidir Köyceğiz
REKLAM ALANI
Mart 11, 2016 7:05 am | Son Güncellenme: Mart 11, 2016 7:06 am
1.023
A+
A-

Bir Fotoğraf Gibidir Köyceğiz

Ekran Alıntısı

 

 

Muğla’nın ilçeleri deyince akla genellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye gelir. Buralara ulaşımı kolayca sağlayan havalimanı olarak da Dalaman’ın adı her yerde geçer.

Ama Muğla Dalaman karayolu üzerinde sağa ayrılan bir kavşağın yol gösterdiği Köyceğiz sanki hep biraz unutuluyor gibidir. Deniz turizmi ile değil de gölü ile beraber yaşaması belki bunda etkili olmaktadır ama Köyceğiz Gölü de zaten başlı başına bir dünyadır.

Yıllardır Köyceğiz’de yaşayan biri olarak her gün gölün kıyısında yürümekten, çevresinde buluna Ölemez Dağı’nı, sazlıkları, Delta Plajı’nı ve karabataklarımı görmekten mutlu oldum. Göl kenarındaki yürüyüşlerde bütün ahbaplarınıza bir şekilde rastlarsınız. Bu yaşantısıyla Köyceğiz, dünyada yaygınlaşan “Yavaş Şehir” sıfatını almaya aday. Hayat doğal olarak yavaş akıyor burada ve neredeyse herkesin bisikleti var.

Ayrıca hepimizin yapmayı sevdiği bir hobisi de var. Resim yapmak, müzikle uğraşmak gibi uğraşların yanında fotoğraf çekmek en sevilen aktivitelerden. Ama Köyceğiz Gölü size sunduğu manzaralarla bu uğraşıyı zaten hep tetikliyor. Klasik manzara çekimlerinin üstüne ayrıntıları da görebiliyorsanız fotoğraf çekmek apayrı bir zevk haline geliyor. Çiçekteki bir arının ahenkle titreşen tüylerine kadar alabiliyorsanız örneğin, ya da gölde batan güneşi arka plan yapıp paten kayan bir çocuğun yüzündeki mutluluğu yakalayabiliyorsanız fotoğrafçılık ruhunu da hissedebiliyorsunuz.

Fotoğraf çekme ve geliştirme çabamda Köyceğiz beni hep ileriye götürdü. Tabii ki bu konuda gelişen teknolojiyi de öğrenmeye çalışıyorum ama işin esası olan tema zaten hep çevremde. Makinem ve ben beraberce bu işi bırakmayacağız hatta bir sergiye bile dönüştüreceğiz. Kadim Köyceğiz Gölü ve yaklaşan bahar bize destek olacak.

Adnan Varol – Köyceğiz

Fotoğrafçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.