Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Belediye çalışanlarına stres ve öfke kontrolü eğitimi

Belediye çalışanlarına stres ve öfke kontrolü eğitimi
REKLAM ALANI
Mart 5, 2014 6:04 pm
1.429
A+
A-

Belediye çalışanlarına stres ve öfke kontrolü eğitimi

 Ortaca Belediyesi çalışanlarına stresle baş etme, öfke kontrolü,  iletişim becerileri gibi konularda eğitim verildi.

Ortaca Belediyesi Kent Konseyi toplantı salonunda Psikolog Yücel Yıldırım tarafından verilen eğitimde, insanların yüzde 90’ının anlaşılamamaktan öfkelendiği bildirildi.

Öfkenin ve stresin temel ilacını düzgün iletişim olarak tanımlayan Yıldırım, “Öfkelenmeyen insanın sağlığı bozuktur. Çünkü öfke de bir duygudur. Öfkelenmeyen insan toplumda normal karşılanmaz. Eğer insan bazı konularda öfkelenmiyorsa bilincini kaybetmiştir” dedi.

Yıldırım, günlük hayatta bilgilerin çok fazla kirlendiğini, bunun da yanlış aktarımlara neden olduğunu ifade etti.

Belediye çalışanlarının sürekli halkla ilgilendiğini onların sorunlarını dinlediğini belirten Yıldırım, çalışanların öfke kontrolü yapması gerektiğini söyledi.

Öfkenin çeşitli nedenlerle ortaya çıktığını anlatan Yıldırım şunları kaydetti: ”Güçlü insan öfkelendiğinde kavga eden insan değildir. Öfke durumunda vücudumuz tepki vermeye başlar, vücut ve zihin savaş ya da kaç tepkilerine hazırdır. Buna kişinin kendisinin karar vermesi gerekir. Konuşurken pozitif cümleler kullanmalı. Öfkemize hakim olmalıyız. Unutulmamalı ki sinirlenince kontrol bizden çıkar. İnsanlar kendilerine cesaret vereni sever.”

Stres ve öfke kontrolü eğitiminde konuşan Belediye başkanı Hasan Karaçelik vatandaşlarla bire bir iletişimde bulunan kurum ve kuruluşlarda görevli kişilerin karşısındakileri kendi yerine koyarak ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Karaçelik “Vatandaşa yasaları anlatarak, kibarca ve öfkelenmeden ilgilenmek sorunların çözümünde en önemli etken olarak görüyorum. Bu tür eğitimlerin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.