Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Balıkçılar talan etti

Balıkçılar talan etti
REKLAM ALANI
Nisan 13, 2015 11:20 pm
1.397
A+
A-

Balıkçılar talan etti

 

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlardan dolayı balık çiftliklerinden kaçan alabalıklar amatör balıkçıların talanına uğradı.

 

Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü ekipleri Dalaman çayı üzerindeki Hes3 ve Hes4 baraj göletinde yaptıkları incelemelerde avcılıkta kullanılması yasak olan 32 adet tırıvırı adı verilen av malzemesi ele geçirdi. İlçede av malzemesi satan iş yerleri de denetimden geçti.

 

Bölgedeki yasadışı balıkçılığın su ürünleri potansiyelini tehlikeye soktuğunu vurgulayan Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, “Dalaman, su kaynakları ve su ürünleri açısından zengindir. Su ürünlerinin ve özellikle balıkların çoğalması için yasalara uygun balık avcılığının sürdürülmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur” dedi.

Yasal olmayan ve yasaklanan av malzemelerinin kullanılmasının engellenmesi, bilinçli ve yasal ortamda balık avcılığı için herkese görev düştüğünü dile getiren Akdeniz, “Su ürünlerinin, su ürünleri ile yaşamını sürdüren hayvanların doğal yaşam alanlarının korunması, üreme ve geliştirilmesi, sorumlu ve sürdürülebilir balık ve su ürünleri avcılığı yapılmasının sağlanması amacıyla kontrol ve koruma faaliyetlerinin etkin ve yaygın yapılabilmesi için çevreye ve doğaya birçok zararı bulunan bu tür malzemelerin kullanıldığını gören vatandaşlarımız ilçe müdürlüğümüzü ve günün 24 saatinde ücretsiz hizmet veren “155 Pois”, ” 156 Jandarma” telefon hattını arayarak ihbarda bulunabilirler” açıklamasında bulundu.

 

-Hayalet ağ

Tırıvırı, paraşüt, katil tor ve hayalet ağ adı ile bilinen av malzemesi; farklı ebatlarda olabilen, genellikle 70 cm.x150cm. Ebadında ve çeşitli göz aralıklarında örülmüş ince misina ağından ve ağın ucuna takılmış kurşun ağırlıktan oluşmakta olup, olta ucuna takılarak balık avlamakta kullanılmaktadır.

Yasal olmayan bu araçlar; genelde küçük balıkları (yavru balık) avladığından, balık neslinin yok olmasına, suya atış sırasında veya su içerisinde takılıp koptuğunda, su içerisinde kalarak kendisine takılan balıkların ölmesine, ölü balıkları yemek için gelen diğer balık, yengeç, ördek, karabatak, balıkçıl, su samuru gibi canlıların tırıvırıya dolaşması sonucunda boğularak veya açlıktan ölümlerine neden olmaktadır.

Naylondan yapıldığı için de yıllarca yok olmayarak, yukarıda sayılan olumsuzlukları sergilerken ekolojik dengeyi bozmakta ve aynı zamanda çevre kirliliğine sebep olmaktadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.