Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Azerbaycan’dan Dalaman’a İlk Turist Kafilesi Geldi

Azerbaycan’dan  Dalaman’a İlk Turist Kafilesi Geldi
REKLAM ALANI
Temmuz 3, 2013 3:55 pm
1.521
A+
A-

Azerbaycan’dan

Dalaman’a İlk Turist Kafilesi Geldi

-Azerbaycan’dan Dalaman bölgesine gelen ilk turist kafilesi, ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde karanfillerle karşılandı.

-ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Güvenç:

“Azerbaycan vatandaşları Türkiye’nin en sadık dostları, dostlarımızı bölgemizde ağırlamaktan

memnuniyet duyuyoruz’’

“Bu uçuşlar devam edecek. Gelecek yıllarda  uçuşların artarak devam edeceğini düşünüyoruz’’

Bakü’den Dalaman’a ilk seferini yapan Azal Azerbaijan Airlines’a ait A 319 tipi uçak ilk defa ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde törenle karşılandı.

Bölgeye ilk seferini yapan uçaktan inen yolcular, , ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde görevliler tarafından karanfillerle karşılandı. Azeri turistler, gördükleri yoğun ilgi nedeniyle terminal görevlilerine teşekkür ettiler.

Azerbaycan’dan ilk defa gelen turistleri karşılayan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç,  birkaç yıl süren çalışmaların ardından ilk defa Azerbaycanlı yolcuları Dalaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Azerbaycan’da düzenlenen turizm fuarlarına iki defa katılarak Azeri turistlerin Muğla bölgesine getirilmesi için bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade eden Güvenç, ‘’Azerbaycan’dan yoğun uğraşlarımız neticesinde, özellikle valimizin de büyük katkılarıyla ilk yolcu uçağımız geldi. Dalaman giderek popüler bir destinasyon olma yolunda ilerliyor” dedi.

Güvenç,  Azerbaycan’da iki defa turizm fuarına iştirak ettiklerine işaret ederek, “Son gittiğimizde oradaki turizm müşavirimiz, Seyid Ahmet Beyin de büyük yardımlarıyla bölgemizle ilgili iyi bir tanıtım yaptık. Bu tanıtımların da etkisiyle bu seferler konulmuş oldu. Bölgemizin orada daha da çok tanıtıma ihtiyacı var. Hem gazetecilerin daveti hem de info turlarla bunu daha da genişleteceğiz. Buradan oradaki müşavirimize de teşekkür ediyorum. Azerbaycan vatandaşları bildiğiniz üzere Türkiye’nin en sadık dostları. Dostlarımızı bölgemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.

-Uçuşlar Devam Edecek-

Bakü’den gelen 120 kişi kapasiteli uçağın 115 yolcu ile havaalanına iniş yaptığını belirten Güvenç, bunu bir başlangıç olduğunu anlatarak, şu bilgileri verdi:

‘’ Bu ilk gelen uçak A319, 120 kişilik bir uçak ve 115 yolcuyla geldi. Azerbaycan’da bulunan en büyük tur operatörlerinden birisi olan Summer Tur isimli bir firma tarafından organize edilen bir yolculuk. Bu uçuşlar devam edecek. Gelecek yılarda bu uçuşların artarak devam edeceğini düşünüyoruz’’

Azeri Gazetecilere Muğla  Bölgesi Tanıtıldı

Bölgedeki turizm hareketliliğinin artırılması kapsamında Azerbaycanlı gazetecileri bölgeye getirerek tanıtım yaptıklarına işaret eden Genel Müdür  Güvenç, şunları söyledi:

‘’Bir süre önce bölgemizde Azerbaycanlı gazetecileri ağırlamıştık. Azerbaycan basınında da bölgemiz iyi bir turistik destinasyon olarak yerini almaya başladı.  Azerbaycan’da bölgemizin tanıtım çalışmalarını devam edeceğiz. Bölge turizmi açısından güzel gelişmeleri önümüzdeki günlerde de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz”

Azeri Turistler

Tatil için Türkiye’yi tercih eden Azeri turistlerden  Rafael Hüseyinova, Türkiye’ye ilk defa geldiklerini belirterek, ‘’Burada tatil yaparken keyif alacağımı umuyorum. Türkiye’ye gelip her şeyi kendi gözlerimizle görmek istedik. Buraya tatile gelen arkadaşlarımız Türkiye’nin çok güzel olduğunu söylemişlerdi. Biz de kendimiz gelip görmek istedik. Tatilimiz sırasında bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tatile gelmeden önce kendim de internetten araştırdım.  Muğla’nın koyları ve tarihi mekanları çok güzel. Bu güzellikleri kendimiz gelip görmek istedik’’ diye kaydetti.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.