Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

ATIF RECAİ OSKAY ; “HERKES İÇİN CHP DALAMAN İÇİN ATIF RECAİ OSKAY”

ATIF RECAİ OSKAY ;  “HERKES İÇİN CHP  DALAMAN İÇİN  ATIF RECAİ OSKAY”
REKLAM ALANI
Kasım 6, 2013 8:38 am | Son Güncellenme: Kasım 6, 2013 8:43 am
1.843
A+
A-

ATIF RECAİ OSKAY ;

“HERKES İÇİN CHP

DALAMAN İÇİN

ATIF RECAİ OSKAY”

CHP’nin Dalaman Belediye başkan aday adaylığına soyunan yörenin İnşaat & Emlak piyasasında faaliyet gösteren saygın iş adamı Atıf Recai Oskay, çalışmalarına son hız devam ediyor. Allahın iziniyle31 Mart sabahı kazanan Dalaman Halkı olacak.
Atıf Recai Oskay seçim ve seçim sonrasında; ilkelerini, prensiplerini, stratejilerini ve hedeflerini anlattı.
Atıf Recai Oskay Kim?
Aday adaylığındaki amacının Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışını Dalaman ile kucaklaştırmak ve Dalaman’da hakkı ve hukuku birbiri ile barıştırmak olduğunu ifade eden Atıf Recai Oskay, 1960 yılında Muğla’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Muğla’da tamamladı.
Muğla Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1979 yılında Dalaman Seka Müessese Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışma hayatına başladı.
Atıf Recai Oskay, 1983 yılında SODEP’e üye olarak siyaset ile tanıştı. Aynı partinin 1989 yılında Dalaman ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 12 Eylül ihtilali ile kapanan ve askeri darbe sonrası SODEP ile Halkçı Parti’nin birleşmesi ile yeniden kurulan CHP’nin uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yaptı. son altı yıl Dalaman ilçe başkan yardımcılığı, ve ilçe saymanlığı görevlerini yürüten Oskay, belediye başkan aday adayı olmak amacıyla, partideki görevlerinden istifa etti.
Seka Müessese Müdürlüğü’nde, 1998 2000 yılları arasında SELÜLOZ İŞ Sendikası, Dalaman baş temsilciliği ve şube yönetim kurulu üyeliğini yaptı.
Oskay, 2001 yılında Dalaman SEKA planlama kısım müdürlüğünde eğitim teknisyeni kadrosuyla devam ettiği işinden SEKA’nın özelleştirilmesi nedeni ile ayrılmak zorunda kaldı.
2002 yılında başladığı karayolları taşıt kontrol teknisyenliği görevinden 2005 yılında emekli olarak ayrıldı.
2005 yılında ticarete atanan Atıf Recai Oskay, inşaat ve emlak piyasasında faaliyet gösterdi. Ticari faaliyetlerini kurumsallaştırma kararı alan Oskay, 2010 yılında Dalaman’da kurduğu Oskay İnşaat & Emlak Ltd. Şti. ile şirketleşme yoluna gitti.
Halen Dalaman’da inşaat ve emlak piyasasında ticari faaliyetlerini yürüten Atıf Recai Oskay 30 yıllık evli ve biri erkek diğeri kız olmak üzere iki çocuk babası.
Belediye Katılımcı Olacak
Atıf Recai Oskay, Dalaman ile ilgili proje ataklarının hazırlığı içinde olduğunu kaydederek, “Bu projelerimizin hepsi hayal değil ayakları yere basan projeler olacak. Partim beni layık görüp adaylığı ve seçimi aldığımız taktirde, Dalaman’da çok şey değişecek. Çiftçimiz, dolandırılmaktan kurtulacak; ürünü değer fiyatlardan alıcı bulacak; esnafımız bölgemizin gözbebeği olacak; Dalaman turizmde bölgenin cazibe merkezi olacak. Her şeyden önce belediyemiz, halkın hizmetkarı olacak, halka ait olacak. Bu saydıklarımı gerçekleştirmek için gerektiği her yerde belediye bir müteşebbis gibi çalışacak; ekonomik alanda kurulan birliklere katılımcı olacak. Şimdilik bu kadar ipucu vermekle yetiniyorum” dedi.
Esas Olan Kişisellik Değil, Toplumsallık
CHP’li Dalaman Belediye Başkan Aday Adayı Atıf Recai Oskay, “Bizim için esas, partimiz ve partimizin ilke ve prensipleridir. Siyaset hayatım boyunca hep partimin ve bugüne kadarki genel başkanlarımızın, il ve ilçe başkanlarımızın görüşleri ve fikir beyanlarımızın örtüşmesi ile yol çıktık. Hedefe hep beraber vardık. Burada esas olan kişisellik değil, toplumsallıktır. Önce Dalaman’ın sonra partimin geleceği benim için önemlidir. Kişisel politikalardan hep uzak kaldım. Biz tek vücuduz ve her bir aday adayı arkadaşımız, seçilecek adayımızın sonuna kadar arkasındayız” sözleri ile yerel seçim çalışmaları ile ilgili CHP safından birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yetki Sizde Hizmet Bizden
35 Yıldır Dalaman Bezkese’de ikamet etmekteyim, bugüne kadar yapamayacağım hiç bir işe, yapacağım deyipte girişimde bulunmadım. Söz verdiğim her işleri yerine getirdim.Dalaman’ı Dalaman yapma sözü veriyorum. Dalaman’da yaşayan halkımdan ekibim ile birlikte yetki istiyoruz.
Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz İçin
CHP’nin tüm aday adaylarının birlik ve beraberlik içinde yola çıktığını da belirten Oskay, “Partimizin il ve ilçe teşkilatı ve genel merkezimizin, tüm aday adaylarına sonsuz güveni var. Her birimiz ayrı bir değer olarak görülüyoruz. Hepimiz, Dalaman’ın geleceği ve partimizin Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışını ilçemize getirmek için çalışıyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Partimiz gerekli çalışmaları yapacak ve en doğru kararı mutlaka verecektir. Bu kararda partili üyelerimizin, delegelerimizin, il ve ilçe yönetimimizin ve en önemlisi seçmen vatandaşlarımızın görüş ve düşüncelerinin de büyük etkisi olacaktır. Hepimiz çalışıyoruz. Gerisini tüm organlarımız ile birlikte partimizin takdirine bırakıyoruz. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için, daha da önemlisi Dalaman için varız” dedi.
Halk Karar Verecek
Seçim sürecinde verilecek tüm kararların parti yönetimi ile ortaklaşa verileceğini belirten Atıf Oskay, “Aynı yol belediye meclisinin oluşturulmasında da takip edilecek” dedi ve konu ile ilgili görüşlerini şu şekilde bildirdi:
“Belediye meclis üyesi olmak isteyen arkadaşlarımızın aday listelerinin belirlenmesinde de ortak hareket edilecek. Meclis üyesi adayların belirlenmesinde en önemli etken halkın istekleri olacaktır. Halkı temsil edecek meclis üyeleri, halkın istediği kişilerden seçilecek. Buna halk karar verecek. Halktan gelen talepler değerlendirilecek.
Halkın sevdiği, halka hizmet edeceğine inanılan adaylar listeye girecek. Burada önemli olan, az önce de dediğim gibi, kişisel tercihler değil, halkın istek ve arzuları. Halk ne diyorsa o olacak.”
Onlarsız Seçim, Kesinlikle Olmaz
Atıf Recai Oskay, seçim çalışmalarında kadın ve gençlik kollarının önemli bir ağırlık kazanacağını da ifade ederek, “Kadınlarımız ve gençlerimizin olmadığı bir seçim atmosferi düşünülemez. Onlarsız bir seçim kesinlikle olmaz. Kadınlarımız ve gençlerimiz, bizim her alanda değişmez destekçilerimiz. Zaten projelerimizde kadın ve gençlerimize yönelik birçok çalışmalarımız var. Kültür ve eğitim programlarımız ve yeni iş alanları oluşturma projelerimizin tümünde kadınlaımız ve gençlerimiz kesintisiz olacak” dedi.
Biz, Sadece Halkımızın Hizmetkarlığına Talibiz
Seçimde izlenecek strateji konusunda CHP’nin Belediye Başkan Aday Adayı Atıf Recai Oskay, halkın ilgisi, teveccühü ve tercihini arkamıza alarak yola çıktık. Bu hep böyle olacak. Biz eçildiğimizde, birilerinin değil, sadece halkımızın hizmetkarı olmaya talibiz.Halkın istek ve arzuları, verecekleri destek kazanacak. CHP açısından önümüzdeki yerel seçimi halkımıza kendimizi ifade ve kabul ettirme kabiliyetimiz ile kazanacağız” dedi.
Dalaman’da Üç Sorun: Güven, Umut ve Sistem
Dalaman’da gördüğü sorunları dile getiren Atıf Recai Oskay, dikkat çekici konulara girdi. Dalaman’ın en büyük probleminin güven sorunu olduğunu belirten Oskay, Dalaman’da gördüğü sorunlarla ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Dalaman’da siyasetçiye güven noktasında sorunlar var. En önemlisi; bu sorunu aşmamız gerekiyor. Halk yeniden güveneceği, hayallerini boşa çıkarmayacak belediye başkanı istiyor. Bu güven de tüm aday adaylarımız için söylüyorum; halka yüreğimiz ile gidersek sağlanabilir. Bunun başka yolu yok. Bunun için de CHP olarak halka hayal satmayacağız. Halka ayağı yere basan projeler götüreceğiz. Uygulanabilir , mantıklı projeler ile halkın karşısına çıkacağız. Daha da önemlisi Dalaman halkının umudu kırılmış. Dalaman’da umut tazelemek gerekiyor. Kırılan umutları tazelemek için aday adaylığından önce halktan biri olduğumuzu, kendilerinden bir farkımız olmadığını, aksine kendilerinin içinden çıktığımızı bilmelerini sağlayacağız. Üçüncüsü de Dalaman’da güven ve umut üzerine kurulu bir belediyecilik sisteminin oluşumuna ihtiyaç var. Bu sistem de halkın güvenini kazanmış, gerçek anlamda halktan oluşan belediye meclisinin vücuda getirilmesi gerekiyor. İşte Dalaman’ın en büyük üç sorunu bunlar.”
İktidar AKP Değil CHP
Oskay, Muğla’da iktidarın AKP değil CHP olduğunu belirttiği açıklamasında ise şu görüşlere yer verdi: “Muğla Belediye Başkanı CHP’ den il genel meclis çoğunluğu CHP’den; Muğla il sınırları içindeki belediyelerin çoğunluğu yine CHP’den. Bu yüzden Muğla’da iktidar AKP değil CHP’dir. Dolayısıyla yerel iktidar avantajı da bizde. Önümüzdeki yerel seçim AKP için bir handikap olacak. Çünkü Muğla’da etkinliği olmayan bir iktidar partisinin yapacağı pek bir şey yok. Muğla, CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliğinden son derece memnun. CHP aldığı belediyelerin hiç birinde partizancılık yapmadı. Göreve gelen belediye başkanlarımız parti rozetlerini çıkardı. Hepsi halkın belediye başkanı oldu. Önümüzdeki yerel seçimde Dalaman’ı da uzun yıllardan sonra, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile yeniden kucaklaştıracağız.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.