Dolar 32,5897
Euro 34,8175
Altın 2.422,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 26°C
REKLAM ALANI
Ağustos 31, 2017 8:55 am | Son Güncellenme: Ağustos 31, 2017 9:10 am
1.562
A+
A-

“Arabadan in, bisiklete bin”

6 -

HÜRPEDAL Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile Ortaca Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Türkiye’nin ilk kadın bisiklet festivali, 1. Hürpedal Kadınlar Bisiklet Festivali yapıldı. Accell Bisiklet A.Ş.’de 1. Hürpedal Kadınlar Bisiklet Festivali’ne destek verdi. Accell Bisiklet A.Ş., festivalin ana sponsorluğunu üstlendi.

10 -

Çeşitli illerden gelen bisiklet ve doğa tutkunu 90 kadın 3 gün boyunca Ortaca, Dalyan ve Köyceğiz’de tarihi ve doğal güzelliklerini pedallayarak gezme imkanı buldu.

5 -

Festival kapsamında Dalyan kanalında tekne turu yapan katılımcılar, Kaunos antik kentini gezdi, Köyceğiz Sultaniye’de göle girdi. Yuvarlakçay turuna çıkan kadın bisikletçiler, Dalaman ve Göcek koylarına yaptıkları tekne turunun ardından bölgeden ayrıldılar.

HÜRPEDAL Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği başkanı Sevgi Kirak “Hürpedal Birinci Kadınlar Bisiklet Festivali Türkiye’de ilk defa gerçekleştiğini, Hürpedal Bisiklet Derneği ve Ortaca Belediyesi olarak ortak düzenlenen bir etkinlik olduğunu söyledi.

 

 

Festivale Türkiye genelinden katılımlarla 90 kişi olduğunu anlatan Kirak, “Biz aslında bisikletli şanslı kadınlarız. Çünkü biz çok güzel bir yerde yaşıyoruz. İklimi, doğası, kültürü biz bunu paylaşalım istedik. Bisikletli kadınları buluşturalım istedik ve bu etkinliği düzenledik” dedi.

Kadınların festivallere gitmeye çok cesaret edemediğini ifade eden Kirak, “çünkü erkeklerin performansına kendilerini yetişmek zorunda hissediyorlar, böyle bir zorunluluk yok. Önümüzdeki yıl yine olacak, geleneksel hale getirelim istiyoruz. Her sene bisikletli kadınlar buluşalım bölgenin keyfini çıkaralım” diye konuştu.

Bölgede güvenli bisiklet yollarının artmasını istediklerini dile getiren Sevgi Kirak şunları söyledi: “Bisiklete binen insanlar sanıldığı kadar az değil. Çünkü kadınlar bisiklete binerse bisiklete binmek normalleşecek, çocuklarını bindirecek. Bunun için de güvenli bisiklet yollarına ihtiyacımız var. Kendimizi güvende hissedersek çocuklarımızı bindireceğiz ve gelişecek. Özellikle bizim yaşadığımız yerde trafiksiz yaşamak gerçekten mümkün. Bu yavaş yavaş başladı, devamını istiyoruz, güvenli bisiklet yollarına ihtiyacımız var”

  1. Hürpedal Kadınlar Bisiklet Festivali’ne katılan bazı bisiklet tutkunu kadınlar duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle paylaştı.

-Bir yaşındaki kızı Masal ile Festivale katılan Senem Türkaydın Elmalı, “Masal doğmadan önce başladığım bisiklet tutkuma kızım Masal ile birlikte devam ediyoruz. İlk defa birkaç günlük uzun bir festivale katılıyoruz. Bu sırf kadınlara yönelik olduğu ve turun biraz hafif olduğu için kızımla katılma cesareti gösterebildim. Çok güzel, yol boyunca sürekli çığlık atma isteği duydum”

-Festivale 5 yaşındaki oğlu Egehan ile katılan Orkide Kuzu, “oğlumla beraber bisiklet turlarına çıkıyorum. Bisikleti sadece spor olarak değil, yaşam biçimi haline getirdim. Bundan da çok memnunum. Oğlumla beraber kamplara gidiyorum. Hayatın içerisinde bisikletin olması çok güzel. Arabadan in, bisiklete bin. Hayatın içinde ol, hayatı yaşa. Bayanlarla ilgili yapılan ilk Festival. Hürpedal Kadınlar Bisiklet Festivalinde olmak çok gurur verici ve heyecan verici bir şey. Kadınlar da hayatın içerisinde var. Onlarda çok rahatlıkla kendi başlarına kamp yapabilirler. Hayatın içerisine bisikletlerini alabilirler ve kendi başlarına hayatlarına devam edebilirler. O güç bizde var, yapabiliriz, yapabilirsiniz”

-Eda Dayıoğlu, “Burada olmaktan çok mutluyum. Bisiklet sürmeyi çok seviyorum. Böyle etkinliklerin çoğalmasını istiyoruz. Biz kadınlar olarak bu tür etkinliklerde hep ön planda olmalıyız. Sadece bisiklette değil hayatın her yerinde olmalıyız. Bu güzel etkinlik için Hürpedal’a teşekkür ediyoruz”

Gürcan Kundakçı – Melahat Kanbur

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.