Dolar 32,5691
Euro 34,9515
Altın 2.426,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

Alkışlanacak hareketler…

Alkışlanacak hareketler…
REKLAM ALANI
Temmuz 29, 2017 12:29 pm | Son Güncellenme: Temmuz 29, 2017 12:30 pm
1.506
A+
A-

Alkışlanacak hareketler…

Biri boğulmak üzere olan yeşil deniz kaplumbağasını kurtardı, biri de Nikah şekerine yapacağı masrafı DEKAMER’e bağışladı.20258259 1960794210822460 4090690470723447417 n - Alkışlanacak hareketler...

 

Ceren ve Yasemin, kurtulmalarını sağladıkları yavru yeşil deniz kaplumbağasını DEKAMER’de ziyaret ederek bilgi aldı, Ayşın ve Özgür çifti de davetiyelerine, “yaşanabilir bir dünya için deniz kaplumbağalarını koruyalım. bu mutlu günümüzde deniz kaplumbağalarını sevindirmek istedik. Siz de gönüllü olarak, Dalyan İztuzu Plajı DEKAMER’de caretta carettaların günlük bakım ve tedavilerine katılabilir, yerli ve yabancı turistlerin konu hakkında bilgilendirilmesini sağlayarak kamu bilinci oluşturulmasına katkıda bulunabilirsiniz” yazdı.

Ortaca’nın Dalyan mahallesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde (DEKAMER) görevli ve gönüllü olarak çalışan ekibin yıl boyu süren çalışmalardaki yorgunluğunu alan onlarca güzel gelişmeden ikisi “carettalar için herkesin yapabileceği birşey varmış” dedirtti.

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi sorumlusu Pamukkale Üniversitesinden (PAÜ) Prof. Dr. Yakup Kaska, kendilerine çalışmalarında güç katan, Ayşın ve Özgür ile Ceren ve Yasemin’e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Yakup Kaska’nın örnek gösterilecek iki çalışmayla ilgili mesajı.

-Nikah Şekeri yerine carettalara destek

“Ayşın ile Özgür bugün hayatlarını birleştiriyorlar ve bu önemli günlerinde kaplumbağaları unutmadılar. Nikah şekeri yerine Dekamer’e destek olmayı seçen çiftimizi tebrik ediyor, bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz”

-Umut’un umudu, Ceren ve Yasemin

“Marmaris Aksaz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç ve ailesi Aksaz’da tatillerini geçirdikleri sırada bir deniz kaplumbağasının dalamadığını farketmiş ve internet üzerinde araştırma yaptıktan sonra DEKAMER ile temasa geçmişti. Geçtiğimiz gün İztuzu kumsalındaki merkezimize gelen aile, kızlarının “Umut” adını verdiği Yeşil Deniz Kaplumbağasını (Chelonia mydas) ziyaret etti ve son durumu ile ilgili bilgi aldı. Nefes almakta ve arka üyelerini kullanmakta güçlük çeken Umut tedavi altında ve şu anda durumu iyi. Duyarlılıkları sebebiyle Ceren ve Yasemin’e içtenlikle teşekkür ediyoruz”

MELAHAT KANBUR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.