Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Akça:“Hizmette mesai olmamalı”

Akça:“Hizmette mesai olmamalı”
REKLAM ALANI
Ekim 19, 2016 3:23 pm
1.396
A+
A-

Akça:“Hizmette mesai olmamalı”

2

 

AK Parti Grup Büyükşehir Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, belediyeler tarafından Menteşe İlçe merkezinde yapılan altyapı çalışmalarının uzun sürmesine tepki göstererek; “Her kent için bir zorunluluk olan altyapı çalışmaları vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyecek kadar uzun sürmemeli” dedi.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada; “Her kent için alt yapı çalışmalarının bir zorunluluk olduğuna işaret ederek, “Düzenli bir altyapı çalışması kentin yaşam kalitesini olumlu yönde etkiler.Ancak, yapım çalışması  aşaması kentte yaşayan insanların günlük yaşamını olumsuz etkileyecek kadar uzun sürmemeli.Bu tür çalışmalar yerel yönetimler ve benzer çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlar tarafından önceden birlikte koordine edilmeli ve planlanmalı. Her önüne gelen istediği cadde ve sokağa istediği zaman kazma vurmamalı” diye konuştu.

Türkiye’de yerel yönetimlerin örnek gösterildiği belediyelerin rol model seçilerek bunların yaptığı benzer çalışmalar mutlaka incelenmesi gerektiğine vurgu yapan Akça, “Gerekirse ilgili birimler bunlarla istişare halinde olmalılar.  Yapılan çalışmalarla kentte yaşayanların günlük yaşamı bir işkenceye dönüşmemeli.  Vatandaşlar için  hayati öneme sahip hastane, itfaiye vb. yerlerin güzargahında olan cadde ve sokaklardaki çalışmalara öncelik verilmeli süratle tamamlanmalı.Örneğin AK Parti İl Başkanlığımız ve  Menteşe İlçe Başkanlığımızın bulunduğu ve ayrıca hastanemizin acil servisinin girişinin bulunduğu Zihni Derin Caddesi’ndeki alt yapı çalışmaları yaklaşık bir aydır devam ediyor. Yapılan çalışmalar toplumun her kesiminden tepkiler başladı” diye ifade etti.

AK Parti Büyükşehir Grup Başkan Vekili Akça,  yapılan çalışmalar nedeni ile toplumun farklı kesimlerinden tepkileri dinlediğini anlatarak, “Bazı vatandaşlarımız ise tepkilerini sosyal medya üzerinden gösteriyorlar. Yerel yönetimler halkın haklı tepkilerini görmezden gelmemeli ve bu süreçten sonra yapılan çalışmalarda bu tepkiyi dikkate almalı. En önemlisi bu tür çalışmalar 08-17.00  mesai  kavramına bağlı olarak yapılmamalı. Özellikle, Muğla gibi iklim ve doğa şartlarının müsait olduğu yerlerde çalışmalar 7/24 esasıyla hayata geçirilerek süratle tamamlanmalı.” diye ekledi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.