Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

AK Parti’de Milletvekili Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

AK Parti’de Milletvekili Aday Adaylığı Başvuruları Başladı
REKLAM ALANI
Nisan 26, 2018 3:25 pm | Son Güncellenme: Nisan 26, 2018 6:29 pm
1.554
A+
A-

AK Parti’de Milletvekili

Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, milletvekili aday adaylığı başvurularının başladığını söyledi.

İl Başkanı Mete, başvuru sürecinin 29 Nisan Pazar günü sona ereceğini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete yaptığı açıklamada, 24 Haziran Genel seçimleri öncesinde aday adaylığı müracaatları ile ilgili bilgiler verdi.

  1. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuru işlemlerinin İl Başkanlığı’nda oluşturulan milletvekili aday adaylığı başvuru komisyonunca kabul edileceğini söyleyen İl Başkanı Mete, 29 Nisan 2018 Pazar akşamı sonuna kadar başvuruların devam edeceğini, aday adaylığı süreci bittikten sonra resmi sürecin işleyeceğini açıkladı.

Başvuru şartları ile ilgili de bilgi veren İl Başkanı Mete “Milletvekili adaylık başvurusu bizzat yapılacaktır. Başvuru aidatını yatırmayanların başvurusu işleme konulmayacaktır. Adayın başvuru aidatını yatırdığına dair makbuz sureti başvuru formuna eklenecektir. Başvuruya eklenecek belgeler: arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma aslı ve sureti, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi, başvuru aidatının yatırıldığına dair banka dekontu, 2 adet vesikalık fotoğraf, adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisidir.” dedi.

İl Başkanı Mete, milletvekilliği aday adaylığı başvuru ücretlerine ve istifa etmesi gerekenlerle ilgili bilgilere de değindi. Buna göre erkek aday adaylarından 6.000 TL, kadın ve 18-25 yaş arası genç aday adaylarından 3.000 TL, engelli aday adaylarından 1.000 TL başvuru aidatı alınacağını açıklayarak “Sağlık Kurulu Raporunda engel oranı %40 ve üzeri olan engelliler söz konusu bu imkândan istifade edebilecektir. Ancak bu kimselerin; duruma dair “Sağlık Kurulu Raporu” veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından verilen “Engelli Kimlik Kartı” suretini ibraz etmeleri şarttır. Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar en geç 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmak zorundadır. Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacaklar da, en geç 26 Nisan 2018 Perşembe gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar vermeleri gerekmektedir” diye sözlerine devam etti.

 

 

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na yapılacak milletvekilliği aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından başvuruların genel merkeze teslim edileceğini sözlerine ekleyen İl Başkanı Mete, “27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı sürecinin ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.