Dolar 32,5023
Euro 34,9545
Altın 2.429,94
BİST 9.805,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Afrikalı öğrenciler Ortaca’da

Afrikalı öğrenciler Ortaca’da
REKLAM ALANI
Mayıs 23, 2015 12:45 pm
1.400
A+
A-

Afrikalı öğrenciler Ortaca’da

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören Afrika kökenli öğrenciler Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali’nde yerel kıyafetleriyle dans etti

 

Açık pazar yerindeki festival alanında ilk olarak kendilerini tanıtan öğrenciler yerel kıyafetleriyle dans etti. Öğrencilerin gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı. Öğrenciler gösterinin ardından festival alanındaki Anadolu Afrikalılar Derneği’nin fotoğraf sergisini ziyaret etti ve bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek okulu öğretim üyesi Afrika kökenli Rasheedah Mullings, üniversiteden Afrika kökenliler olarak ilk defa etkinliğe katıldıklarını söyledi.

Kültürlerini paylaştıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Mullings, “Zaten hepimiz akrabayız ve beraber olmak çok güzel. Öğrencilerimizi buradaki Afrika kökenli Afro Türklerle tanıştırmak istiyoruz. İnşallah ileride birçok çalışmalarımız olacak” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan Orta Afrikalı Abraham Brice, Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu Muğla’da eğitim almaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Muğla’ya ilk geldiğinde böyle bir ortamla karşılaşacağını hiç düşünmediğini anlatan Ganalı Mohammed İssa, “Festivalde kendimizi tanıttık ve dans ettik. Çok mutlu oldum. Her zaman bu gibi etkinliklere gelebilirim. Vakit kısıtlı olduğu için çok fazla gösteri yapamadık Umarım başka zaman daha güzel gösteriler yaparız” diye konuştu.

Anadolu Afrikalılar Derneği Başkanı Ali Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyesi Afrika kökenli Rasheedah Mullings ile yaptığımız araştırmalar devam ediyor. Muğla’da yaptığı çalışmalarla bizleri Afrika’nın birçok ülkesinden eğitim amaçlı gelen öğrencilerle buluşturdu. Elde ettiğimiz bilgileri yeni kuşaklarla da paylaşarak kültürümüzü yaşatacağız” dedi.

Festival alanında dolaşan öğrencilere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.