Dolar 32,5334
Euro 34,9533
Altın 2.431,20
BİST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Adli Sicil Belgeleri Kaymakamlık ‘dan

Adli Sicil Belgeleri  Kaymakamlık ‘dan
REKLAM ALANI
Şubat 16, 2014 7:41 pm
1.610
A+
A-

Adli Sicil Belgeleri

Kaymakamlık ‘dan

Dalaman’lı vatandaşlar artık Adli sicil belgelerini alabilmek için Ortaca’ya gitmek zorunda kalmayacaklar, özellikle sabıka kaydını alabilmek için ulaşımı zor şartlarla sağlayan vatandaşlar artık Dalaman Kaymakamlığı’ndan işlemlerini yaptırabilecekler.

Konuyla ilgili Dalaman Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre :“5352 Sayılı Adli Sicil Kanununun 8. Maddesi gereğince adli sicil bilgilerinin başvuru sahiplerine verilmesi amacıyla, Bakanlık ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan “Adli Sicil belgelerinin Kaymakamlıklarca verilmesine dair hizmet entegrasyonu protokolü” kapsamında “Adli Sicil sorgulama modülü” Kaymakamlığımıza verilmiştir. Vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde adli sicil bilgilerini, Kaymakamlığımızdan temin edebileceklerdir” diye belirtildi. 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu’nun 5 ve 6’ncı maddeleri ile Adli sicil yönetmeliği nin 12 ve 13’üncü maddelerine göre;

Adli sicil bilgilerinin verilebileceği kişi ve merciler;

– Kamu kurum ve kuruluşlarına, – Adli sicil kaydının ait olduğu kişiye, – Başvurunun bizzat veya özel yetki içeren vekâlet ibrazı koşuluyla vekillerine.

Adli sicil bilgisi taleplerinde gerekli evraklar

– Adli sicil bilgisinin ne amaçla istendiğinin belirtilmesine ait dilekçe, – Kimlik bilgilerin eksiksiz olarak gösterilmesi, zorunludur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.