Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Adalet Bakanı Sadullah Ergin: “herkes kendini ifade edebilecek”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin: “herkes kendini ifade edebilecek”
REKLAM ALANI
Nisan 23, 2013 2:39 pm | Son Güncellenme: Nisan 23, 2013 2:45 pm
1.481
A+
A-

OKN01081 - Adalet Bakanı Sadullah Ergin: “herkes kendini ifade edebilecek”GNC 0602 - Adalet Bakanı Sadullah Ergin: “herkes kendini ifade edebilecek”OKN0123 - Adalet Bakanı Sadullah Ergin: “herkes kendini ifade edebilecek”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin:

“herkes kendini ifade edebilecek”

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Fethiye, Ortaca ve Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar beldesinde Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaşların yer aldığı geniş katılımlı salon toplantılarına katıldı. Toplantılarda AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa ve AKP Muğla İl başkanı Nihat Öztürk vatandaşlardan gelen istekleri not aldılar.

Bakan Ergin’i Ortaca’ya gelişinde Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaşlar karşıladı. Toparlar beldesine yaptığı ziyarette ise Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici ve Toparlar belediye başkanı Kamil Ceylan tarafından karşılanan Bakan Ergin için belediyeye girişinde koç kesildi.

-Ortaca-

Bakan Ergin, Ortaca ilçesi Acarlar Düğün salonunda düzenlenen “Çözüm süreci” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye´nin her açıdan çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin yaptığı konuşmada; “Türkiye bulunduğu coğrafya itibarıyla çok önemli bir yerde. Asya ile Avrupa arasında, kuzey ile güney arasında fiziki bir köprü. Aynı şekilde doğu batı arasında. Bu fiziki köprü olmasının ötesinde Türkiye aynı zamanda kültürlerin geçiş noktasında, inanışların geçiş noktasında. Bu boyutuyla da bir köprü. İslam dünyasıyla batı dünyası Hıristiyan dünyası arasında, medeniyetler arasında bir köprü. Türkiye´nin jeostratejik önemi de çok büyük. Karadeniz’den Marmara’ya Ege’ye, oradan da Akdeniz’e ve Okyanus’a açılan çok önemli anahtar noktada bir pozisyonu var Türkiye’nin. Bütün bu önem, bu stratejik ehemmiyet, Türkiye´ye avantaj getirdiği gibi dezavantaj ve sorumluluklar da getiriyor. Bu coğrafyada eli, gözü olanların, inisiyatif almak isteyenlerin de sayısı artıyor. Herkesin gözü burada. Kimse Kanada, İsveç, Norveç ile uğraşmıyor. Türkiye enerji kaynaklarının hemen yanı başında. Enerjinin ihtiyacı duyulan Avrupa ile Ortadoğu arasında enerjinin geçiş güzergahında. Her açıdan kilit noktada Türkiye. Tabi böylesine önemli bir ülke olunca Türkiye, Türkiye ile uğraşanlar Türkiye’nin belini doğrultmaması için gayret sarf edenler çok oluyor” dedi.

-Dalaman adliyesinin kapatılması ve cezaevi

Yaptığı konuşmanın ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Bakan Ergin Dalaman’a çok fonksiyonel bir ceza infaz kurumu yapılacağını söyledi.

Ergin “Dalaman’da çok fonksiyonel bir açık cezaevi infaz kurumu öngörüyoruz. Kapasitesi geniş olacak ve bu bölgeye ayrı bir aktivite getirecek. Dalaman zaten hareketli bir bölge ama bu hareket yaz aylarında yoğun, kış aylarında biraz daha durağanlaşıyor. Kış aylarında da esnafımıza inşallah ayrı bir meşgale olacak. Bu coğrafyaya önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum. İnşallah kısa sürede hizmette olacak” dedi.

Dalaman adliyesinin kapatılmasına da değinen Ergin “yaklaşık 10 kilometrelik bir uzaklaşma oldu. Önemli olan hizmetin daha iyi verilmesi” diye konuştu.

-Herkes kendini ifade edebilecek

Hak ihlalleri ve yüzde 10 barajı sorusuna da yanıt veren Bakan Ergin “bir süreç içerisinden evrilip geçiyoruz ve önümüzdeki engelleri sürekli birer birer eksilterek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“Geçtiğimiz haftada 4. Paket diye yasama faaliyeti yaptık” diyen bakan Ergin şöyle konuştu. “orada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu ülke aleyhine verdiği ihlal kararlarını ortadan kaldıracak mevzuat değişikleri yaptık, ama devam edecek. Bu coğrafyada yaşayan insanımızın kendini rahatça ifade edebileceği iklimi oluşturuncaya kadar bu mücadele devam edecek. Bu ülkede sosyalistte kendini ifade edebilecek koministte ifade edebilecek. Milliyetçi muhafazakar da kendini ifade edebilecek liberalde. İnananda inanmayan da kendini ifade edebilecek.  Düşüncelerden korkmadan, geleceğe güvenle yürümekten başka çaremiz yok”.

-Fethiye-

Bakan Ergin, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile ilçedeki kanaat önderlerinin katıldığı “Çözüm süreci” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, farklı düşünenleri ayrıştırıp tasfiye etmek gibi bir amaçları bulunmadığına işaret ederek, bugüne kadar bir takım yanlışlar yapıldığını, aynı yanlışları yaparak rövanşist duygularla atılacak adımların Türkiye’yi doğru yere götürmeyeceğini söyledi.

“Bu ülkeden falancı gurubu, falancı siyasi ekibi ayrıştırırsanız geriye kalan şey Türkiye olmaz. Biz birlikte yaşama kültürünü güçlendirmek istiyoruz” diyen Ergin, “Biz başaramazsak başkaları bunun için uğraşmayacak. Başkaları aramızdaki ufak tefek ayrılılıkları derinleştirmek için gayret sarf edecek” diye konuştu.

-“Parti dediğin şey taraftar bulursa var olur”-

Türkiye’de vatandaşın isteğinin Ankara’ya 2010’a kadar ulaşmadığını, AK Parti’nin, iktidarın ucundan 2010 referandumundan sonra tutmaya başladığını ifade eden Ergin, “Çünkü siyasetçi, milletvekili buraya geliyor, bir söz veriyor. Size verdiği sözü Ankara’da tahakkuk ettirmek için gayret sarf ederse hem kendi başını belaya sokuyor hem de partisini kapattırıyor. Avrupa’da son 60 yılda 2,5 tane parti, Türkiye’de ise 25 parti kapatılmış. Parti dediğin şey taraftar bulursa var olur, bulamazsa zaten millet onu kapatır” diye konuştu.

Ergin, 2007’deki 27 Nisan muhtırası döneminde milletin hukukunu çiğnetmemek için seçime gittiklerini, milletten de yüzde 47 oy aldıklarını kaydetti.

Milletin desteğinden 7 ay sonra bir savcının, milletin yüzde 47 ile iş başına getirdiği hükümeti ve partisini kapatmak için dava açtığını belirten Ergin, şöyle devam etti:

“İddialara bakarsanız, gülünecek iddialar. AK Parti 2008’de kapatılmaktan bir oy farkıyla kurtulabildi, düşünebiliyor musunuz- Bu dava süreci kısa sürmesine rağmen Türkiye’ye o kadar büyük kayıplara uğrattı ki ekonomideki büyümemiz bir anda eksiye gitti. 76 milyonun, Türkiye’nin, yavrularımızın, gençlerimizin geleceği kararıyormuş, kimsenin umurunda değildi. Millete yıllarca uyguladıkları o illüzyon devam edecek diye düşündüler ama bu millet tarihten süzülerek sizin yaptığınız o değerlendirmeleri yaptı.”

Bakan Ergin, bir vatandaşın sorusu üzerine, şöyle konuştu:

“Teröristlere yardım eden varsa onu suçlayalım, hakkından gelelim ve hak ettiği cezayı verelim ama bu ülkede suçların artık işlenmemesi, adam öldürenlerin artık öldürmemesi, memlekette sivil, polis, asker demeden bombalayıp mayın döşeyenlerin bunu yapmaması için tedbir almak, çare üretmek suç değil. Bu, millete, ülkeye hizmet etmektir. Teröristler bu ülkeyi terk edip gidecekmiş, terk edip gideceklerse üzülelim mi- Nasıl terk edeceklermiş, gelirken bana mı sordular da geldiler- Gelirken emniyetten, jandarmadan izin alıp mı geldiler- Söylediğimiz budur. Elbette gümrük kapısından omuzunda silahla çıkıp gidemeyecektir. Yapılmak istenen şey bugüne kadar bu coğrafyaya eziyet veren, gözyaşı ve kan getiren suçların bundan sonra işlenmemesi çabasıdır.”

-“Ölmek ve öldürmek için bu kadar hevesli olmayalım”-

Bu süreçte muvaffak olabilirlerse millet için hayırlı bir sonuç olacağını vurgulayan Ergin, “Muvaffak olamazsak’ diye soranlar var. Ben de şöyle söylüyorum. Yahu ölmek ve öldürmek için bu kadar hevesli olmayalım. Allah korusun, bu süreç netice almazsa, ölmek ve öldürmek için her iki tarafın da çok zamanı olacak. Arzumuz bu ülkede, bu gök kubbe altında 76 milyonun birbirine karşı konuşlanması yerine yan yana durup bu ülkenin ortak yararı için çalışmaları” dedi.

Toplantının ardından Ergin ve beraberindekiler, Turizm Haftası kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde açılan Fotoğraf sergisini gezdi. Ergin, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

-Toparlar-

Bakan Ergin, daha sonra Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar beldesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, ilçedeki kanaat önderleri ile bir araya geldi. Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ı ziyaret eden Ergin’e, bölgede yaşanan 2/B sorunu hakkında hazırlanan dosya sunuldu.

Ergin, ziyaretin ardından Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2/B ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Muğla’da, milletvekilleri başta olmak üzere belediye başkanları ve müdürlüklerin halkın mağdur olmaması için yoğun çaba sarf ettiğine dikkati çeken Ergin, şöyle konuştu:  “Parlamentoda 2/B ile ilgili iki defa düzenleme, iyileştirme yapıldı. Önemli olan, değerlendirme yapılırken hakkaniyete ve adalete uygun yapılması. Varsa yanlış ve haksız tespitler, bunların düzeltilmesi. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Orada ilgili muhataplarımıza konuya ehemmiyet gösterilmesi için taleplerinizi, isteklerinizi ileteceğim.”

Ömer Kundakçı/Durmuş Genç

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.