Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Köyceğiz’de

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Köyceğiz’de
REKLAM ALANI
Ağustos 12, 2014 3:00 pm
1.421
A+
A-

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Köyceğiz’de

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu; “Milletimiz karar verecek Türkiye yoluna devam edecek”
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Köyceğiz ilçesinde muhtarlar, partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi. Köyceğiz’e gelişinde Kaymakam Gürkan Demirkale ve belediye başkanı Kamil Ceylan tarafından karşılanan Çavuşoğlu toplantı öncesi Köyceğiz belediyesini de ziyaret etti.
-AB süreci
Köyceğiz Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda konuşan Çavuşoğlu “AB Müzakere sürecini devletimiz ve milletimiz adına en iyi ve sorunsuz şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. İşimiz kolay değil. Özellikle Avrupa’nın kendi içinde yaşadığı sorunlar ve Türkiye’ye karşı önyargılar ve de siyasi engeller sebebiyle müzakere süreci istediğimiz düzeyde değil. Bu müzakere sürecini hızlandırmak için hem içeride reformlar devam etmesi Türkiye’nin daha fazla demokratikleşmesi için, Türkiye’deki özgürlük alanının güçlenmesi için her türlü çalışmayı yapıyoruz. En büyük desteği de Başbakanımızdan alıyoruz. Başbakanımız yılın başında, 2014 yılını Türkiye’de Avrupa Birliği yılı ilan etti. İki tane seçime rağmen, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştireceğiz, 30 mart’ta yerel seçimler oldu. Buna rağmen reform sürecide hiç hız kesmeden devam ettiriyoruz. Çok şükür yılın ilk yarısında çok önemli reformlar yaptık. Yargı, demokratikleşme paketi, özgürlüklerle, insan haklarıyla ilgili birçok reformu gerçekleştirdik” dedi.
-Cumhurbaşkanlığı seçimi
10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilklerin seçimi olduğunu kaydeden Çavuşoğlu “10 Ağustos’taki seçimler inşallah ülkemiz için hayırlar uğurlar getirir. Bizim adayımız Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz inanıyoruz ki 12 yıllık Türkiye için yaptığı hizmetlerin karşılığını allahın izniyle vatandaşlarımız ilk turda Sayın Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak seçecektir. Bu seçim ilklerin seçimi. Herşeyden önce vatandaşlarımız ilk defa Cumhurbaşkanını doğrudan kendisi seçiyor. Vekiller aracılığıyla değil, doğrudan seçiyor. Bu önemli bir fırsattır. Biz ne diyoruz, “Söz de karar da milletindir” Milletimiz kararını verecek Türkiye yoluna devam edecek. Elbette demokrasidir. Sandık konulur vatandaşlarımız tercihini yapar, biz de vatandaşımızın tercihine saygı duyarız. Çok şükür son 12 yılda 3 tane genel, 3 tane yerel seçim ve 2 tane de referandumda halkımızın desteğiyle yolumuza her seferinde daha güçlü devam ettik” diye konuştu.
Çavuşoğlu konuşmasının ardından STK’lardan gelen soruları yanıtladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.