Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,25
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Eylül 9, 2017 9:36 am
2.033
A+
A-

Bunu yapan insan olamaz

Ortaca şehir merkezinde birçok sokak köpeği zehirli et verilerek öldürüldü. Zehirli etlerden yiyen bazı sokak köpekleri ise Hayvan Dostları Derneği görevlileri tarafından toplanarak veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Görevliler tarafından bulunan 4 köpek ise kurtarılamadı.

OMR 0055 -

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, zehirlenme olayının Merkez camii etrafında yaşandığını, geçtiğimiz günlerde de birçok sokak köpeğinin zehirlendiğini ifade ederek vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

Veteriner Hekim Çağatay Türk, kendilerine getirilen 5 köpekten üçünün öldüğünü, ikisinin tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

OMR 0054 -

Veteriner Hekim Çağatay Türk “kliniğe getirilen 5 köpekten ikisinin tedavisi devam ediyor. İlk müdahalesini burada yaptık. İlaçlarını verdik, şimdi serumları veriliyor. İkisinin de durumu iyi. Allah’ın izniyle ikisi de iyi olacak. Diğer 3 tanesi yolda ölmüştü”  dedi.

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, geçtiğimiz hafta da birkaç tane köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi.

OMR 0050 -

Dağdelen, “Bugün yine sabah çok erken saatlerde temizlik işçisi arkadaşlar aradı ve belirli bir bölgede köpeklerin zehirlendiğini, can çekiştiğini söylediler. Hemen geldik ama ne yazık ki 4 tanesi için hiçbir şey yapamadık. İkisi kurtarıldı diye düşünüyorum. Henüz erken ama durumları fena değil. Ama şöyle bir şey var birçok vatandaş bize ihbarda bulundu, bazı köpeklerin titreyerek sağa sola kaçıştığını bildirdi. Muhtemelen daha ölü vardır. Umarım çok fazla ölen yoktur, ya da zarar gören yoktur” diye konuştu.

Kasıtlı olarak belirli bir bölgeye zehirli et bırakıldığını anlatan Dağdelen, “Ne yazık ki insanlar görüyor ama,  komşuyla kötü olmayayım diye emniyete ifade vermiyorlar. Geçen haftaki zehirli etleri koyarken görenler var şahit olanlar var. Ne yazık ki gelip ifade vermeye ikna edemedik. Her zaman böyle oluyor zaten. Kedi veya köpek olması hiç önemli değil. Bir canlıyı kasten birisi öldürüyor ve sen komşuyla kötü olmayayım diye gelip emniyette ifade vermiyorsun. Emniyette hiçbir şey yapamıyor. Bizde böyle eli kolu bağlı kalıyoruz” dedi.

– İhbar edene para ödülü

21414995 10214472743798286 5892771500607673982 o -

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, bu tür olayları birçok kişinin gördüğünü ancak önemsemediğini belirtti.
Son yaşanan zehirleme olayının arkasını bırakmayacaklarını açıklayan Dağdelen, “merkez cami çevresinde yaşanan vahşeti kimsenin görmemesi mümkün değil. birçok işyerinde güvenlik kamerası var. Kameraları inceleyin bu olayı yapanları ihbar edin cezasını çeksinler. Doğru ihbarda bulunan kişi yada kişileri kimlik bilgileri saklı kalmak şartıyla HAYDOS olarak 3 bin lira para ile ödüllendireceğim.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.