Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C
REKLAM ALANI
Ağustos 21, 2017 2:01 pm | Son Güncellenme: Ağustos 21, 2017 2:02 pm
1.784
A+
A-

Dalaman’da biterse Ege bölgesinde biter…

 

Türkiye’nin en iyi parkurunun bulunduğu, adrenalin tutkunlarının tercihi Dalaman Çayı Rafting parkuru yeni yapılacak barajın tehlikesi altında.

Dalaman çayı Narlı mevkisine MAYES Elektrik Üretim A.Ş. tarafindan Narlı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) yapılacak.

Şantiye sahası ve baraj yolu için çalışmaların başladığı, önümüzdeki günlerde iş makinalarının geleceği öğrenildi.

Toplam, 89.146 MWm kurulu gücündeki Barajın drenaj alanı 4 bin 629 kilometrekare olacak.

Dalaman çayında yılda ortalama 30 bin kişinin  rafting yaptığını söyleyen Rafting Rehberi Fatih Keskin, ”Dalaman Akköprü Barajı ve HES’in yapılmasıyla 60 bine yaklaşan sayı yarıya düştü. Dalaman çayı rafting parkuru Türkiye’nin en iyi parkurlarından. Buraya yapılacak olan baraj raftingi bitirir. Ege bölgesinde tek rafting parkuru Dalaman’da. Dalaman’da rafting biterse Ege bölgesinde biter. Yapılacak olan barajın biran önce durdurulmasını istiyoruz” dedi.

-Durdurulması için mahkemeye başvuruldu

Barajın yapılmaması için mahkemeye başvuru yapıldığını dile getiren Fatih Keskin ”barajı yapacak olan firmanın bunları bildiği halde çalışmalara başlayacağını duyduk. Baraj yapılacak yerin hemen yanında yapılması planlanan bir başka barajın buradaki endemik türleri yok edeceğinden durdurulduğunu öğrenmiştik. Bu barajında bölgeye katkı değil zarar getireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

-Antalya, İzmir, Denizli, Aydın Dalaman’a tur satıyor

Dalaman çayı rafting parkuruna gelen adrenalin tutkunlarının bilerek bu parkuru tercih ettiğini dile getiren Fatih Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Dalaman çayı yaz kış rafting yapılan ender parkurlardan biri. Turizm sezonu olmadığı zamanlarda bile sadece Türkiye’den değil bircok ülkeden su sporu yapmaya gelenler var. Muğla’nın ilçelerinden  yapılan tur organizasyonların yanı sıra, Antalya, İzmir, Denizli, Aydın Dalaman’a tur satıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Rafting Şampiyonası 4. Ayak yarışları burada yapıldı. Herkes dört dörtlük parkur olduğu görüşünde birleşti. Bizler burada bu sporun geliştirilmesini beklerken baraj tehlikesiyle karşı karşıyayız. Dalaman çayına  sahip çıkılmasını istiyoruz”

”Dalaman Çayına Dokunma”

Dalaman çayında yapılacak olan barajın rafting sporunu bitireceğini düşünen vatandaşlar da sosyal medya hesaplarından ”Dalaman Çayına Dokunma” diyerek çağrı da bulundular.

ÖMER KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.