Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

“Dalyan kanalı tehlike altında”

“Dalyan kanalı tehlike altında”
REKLAM ALANI
Temmuz 29, 2017 12:51 pm | Son Güncellenme: Temmuz 29, 2017 1:03 pm
2.433
A+
A-

Dalyan kanalı için herkes aynı görüşte;

“Dalyan kanalı tehlike altında”

Dalaman Ortaca ve Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği (DOKTOB) başkanı Yücel Okutur, labirentleriyle ve Köyceğiz gölüyle dünyaca ünlü Dalyan kanalında kirlilik sınırına gelindiği isyanına bir destek de S.S. Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi’nden geldi.

KIYDAN 1 10 - "Dalyan kanalı tehlike altında"

-Cevap bile vermediler

S.S Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi başkanı Mahmut Kıydan, Muğla Valiliği Köyceğiz ve Dalyan kanalları il idare kuruluna kanalın sorunu olan sintine suyu ve atık su problemi için girişimde bulunduklarını bir cevap bile alamadıklarını söyledi.

S.S Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Dalyanımıza gelen misafirlerimizi en iyi ve kaliteli hizmet verebilmek adına ağırlamak için 27 teknesiyle ve bir kaptan bir yardımcısı olmak üzere kaptanların ve yardımcılarımızı TEK tip kıyafetlerimizle giydirdim. S.S Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi olarak teknelerimizle verdiğimiz hizmetle Dalyan’daki diğer 25 yıllık tekne kooperatifine örnek olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında  yukarıdaki dilekçemizde görüldüğü gibi 15.06.2017 tarihinde yapılan Muğla Valiliği Köyceğiz ve Dalyan kanalları il idare kuruluna kanalımızın sorunu olan sintine suyu ve atık su problemi için sintine pompasının kendi imkanlarımızla yani S.S Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi olarak işletmesini talep ettik sonuç hüsran. Sonuç hüsran olduğu gibi bir cevap bile alamadık” denildi.

KIYDAN 1 11 - "Dalyan kanalı tehlike altında"

S.S Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Kıydan, Yönetim Kurulu 2. Başkanı Alper Yalılı ve Yönetim Muhasip üyesi Fuat Tufan imzasıyla ‘Muğla Valiliği, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulun’a’ yazılı yapılan başvuru şu şekilde;

“Muğla Valiliği, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulun’a. 15.06.2017 tarihinde yapılacak olan toplantı ile ilgili Köyceğiz Gölü, Dalyan Kanalı,lagün ve İztuzu denizinin kirlenmesini önlemek konusunda S.S Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi olarak önerimiz ve taahhüdümüz aşağıda yazılıdır. Kooperatifimizin amacı tamamen ticaret yaptığımız göl, kanal ve denizimizin içinde yaşayan canlıların devamı ve sularımızın temiz kalması, kurumumuz adına son derece önem arz etmektedir. Bunun için de yemekli tur teknelerinin günlük atık su tankları minimum 500 lt. olup boşaltım ve sintine depolama merkezinin olmaması nedeni ile atık sular göle ve denize boşaltılmaktadır. bu da bölgemizin en önemli sorunudur. Bu sorunun çözümünü Liman Başkanlığının önerdiği gibi Mavi Kart (elektronik) vakumlu depolama alım sistemiyle çözmeyi, işletmeyi ve sorumluluğunun S.S Dalyan Özel Yemekli Tekne Kooperatifi olarak kabul ve taahhüt ediyoruz. Bilgilerinize arz ederiz.”

Dalyan kanalı ve Köyceğiz gölünde toplamda 494 ruhsatlı tekne çalıştığına dikkat çeken DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Dalyan severlerin, Valilik, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık makamlarına e-mail yazarak ilgilileri uyarmalarını istemişti.

MELAHAT KANBUR-GÜRCAN KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.